Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 mei 2005

Aanhouding na winkeldiefstal

Na winkeldiefstal blijkt verdachte nog meerdere dagen hechtenis tegoed te hebben

Enschede

Op woensdag 12 mei omstreeks 15.11 uur betrapt het personeel van een winkel aan de Noorderhagen een 38-jarige man op diefstal van goederen met een totale waarde van 3,18 euro. De politie houdt de verdachte aan. De verdachte krijgt een winkelontzegging en een proces-verbaal. Aan het bureau blijkt dat de verdachte nog drie vonnissen heeft open staan van totaal 213 dagen. Hij is voor het uitzitten van zijn straf opgesloten. (bps: 04-058737)

Vermiste auto niet gestolen

De als gestolen gemelde pick-up blijkt niet gestolen maar uitgeleend

Daarle

Op dinsdag 11 mei deed een 72-jarige man uit Daarle aangifte van diefstal van een van zijn auto's, een Nissan Pick-up, kenteken 08-BK-XJ. Later bleek dat de bewuste auto aan een klant was uitgeleend en dus niet gestolen. De auto betreft een handelsvoorraad van een garagebedrijf aan de Wierdensestraat. (bps: 04-058402)

Aanhouding na mishandeling

Man wordt mishandeld en bedreigd

Enschede

Op woensdag 12 mei omstreeks 15.50 uur bevindt zich een 37-jarige Enschedeër in een winkel aan de Getfertweg. Plotseling krijgt hij van achteren een stomp in zijn nek en wordt hij door een man de winkel uitgesleept. Op weg naar buiten krijgt hij nog enkele trappen. Hij herkent de dader als een 31-jarige plaatsgenoot, die getrouwd is met een familielid. De aanleiding wordt gezocht in een langslepend familieconflict. De politie houdt de verdachte aan en stelt hem verzekering is, waarop hij voor nader onderzoek wordt opgesloten. (bps: 04-058776)

Man slaat ex

Man aangehouden nadat hij zijn ex-vrouw aan haar woning bezoekt en mishandelt

Enschede

Op woensdag 12 mei omstreeks 18.45 uur wordt bij de politie een mishandeling gemeld in een woning aan de Utrechtlaan. Een 35-jarige vrouw krijgt haar ex-man in de woning, nadat haar 3-jarig zoontje hem had binnen gelaten. Na een kort gesprek gaat dit over in geweld, waarbij de man de vrouw meerdere keren slaat. Ook bedreigt hij haar met de dood en vernielt een aantal spullen in de woning. De politie houdt de verdachte, een 38-jarige Enschedeër aan en stelt hem in verzekering, waarna hij wordt opgesloten. De 35-jarige vrouw moet zich onder doktersbehandeling stellen onder andere vanwege de vele kneuzingen in haar gezicht. (bps: 04-058832)

Rijden onder invloed

Automobilist verkeert onder invloed

Delden

Op donderdag 13 mei omstreeks 00.30 uur controleert de politie op de Meenhuisweg in Delden een 32-jarige automobilist vanwege zijn slingerend rijgedrag. De verdachte blijkt onder invloed van alcohol waarop ze hem aanhouden. De ademanalyse geeft een uitslag van 0,07 o/oo. De verdachte is voor de derde maal bekeurd voor een zelfde overtreding, waarop zijn rijbewijs is ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op. (bps: 04-058886)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --