Nuon

PERSBERICHT

Amsterdam, Nederland / Düsseldorf, Duitsland, 13 mei 2004

CEO Nuon Duitsland schuift door naar Raad van Commissarissen

Professor Dietmar Winje (59), Chief Executive Officer van Nuon Deutschland GmbH, verruilt op eigen verzoek binnenkort zijn huidige positie voor een plaats in de Raad van Commissarissen van Nuon Duitsland.

Professor Winje werd in februari 2003 in zijn huidige functie benoemd. Sindsdien gaf hij leiding aan de ontwikkeling van de strategie en organisatie van Nuon Duitsland. Ook zorgde hij voor de benoeming en ontwikkeling van het management van de 100% dochteronderneming van Nuon.

Recent heeft Winje aangegeven meer tijd en ruimte te willen besteden aan persoonlijke activiteiten. Zodra zijn opvolger is benoemd, zal Winje toetreden tot de Raad van Commissarissen van Nuon Duitsland, waardoor zijn expertise behouden blijft voor de onderneming.

Nuon Duitsland richt zich met name op de verkoop van elektriciteit en gas op de Duitse zakelijke markt. Ook is de onderneming actief in de ontwikkeling en het beheer van industrieparken en in het management van openbare verlichting. In 2003 zette de onderneming een elektriciteitsvolume om van 2,5 TWh, werd de eerste grote gasklant geworven en stapte Nuon Duitsland in de exploitatie van de openbare verlichting van de stad Berlijn.

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende Nederlandse energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten 2,7 miljoen klanten bedient in met name Nederland, België en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle betrokkenen: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De omzet in 2003 bedroeg ¬ 5,1 miljard. Bij Nuon werken 10.000 medewerkers. De belangrijkste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Friesland, Gelderland en Noord-Holland en de gemeente Amsterdam.



Nuon