Koninklijke Nederlandse Schaakbond

'Eeuwig Schaak' (Rucphen) werft meisjes met beer en ganzenbord

Na twee succesvolle pilots in servicepunt Zuid is de meisjesclinic klaar om door het land te reizen. Zelf waren ze er in Zuid als de kippen bij om de eerste officiële aflevering in huis te halen. Cor Lazeroms van SV Eeuwig Schaak uit Rucphen bood aan om op zondag 4 april voor de ruimte en enige hapjes en drankjes zorg te dragen. En belangrijker nog, Cor heeft vele contacten met verenigingen in de buurt en met basisscholen zodat veel meisjes persoonlijk konden worden benaderd.

Zijn zorg dat het met de aanmeldingen mogelijk storm zou lopen, werd niet bewaarheid. Uiteindelijk bleken er tot geluk van een meisje uit Tilburg zelfs nog wat plaatsen over te zijn. Eerder had ze ook al aan een van de pilots deelgenomen en daarom was ze op de reservelijst gezet. Ze was er erg gelukkig mee dat ze nog een keer mocht meedoen; een overtuigend compliment aan het creatieve genie achter de clinic, Petra Schuurman.

Een van de hoogtepunten van de clinic in Rucphen was het optreden van de beer. Cor was bijna lyrisch over het acteertalent van de voorzitter van de Brabantse bond, Ad Bruijns. "Die man is een rasacteur, het is werkelijk wat die kan". Ad verloor op één na al zijn partijen en ook dat was een prestatie. Hij gaf wel toe dat acteren hem ligt. "In het dagelijks leven maak ik er veel gebruik van", zei hij - of iets van die strekking. Op de site van de Brabantse zijn legio foto's te bewonderen, met een hoog berengehalte.

Op 6 juni is de volgende clinic in Amsterdam gepland. Meer info is te verkrijgen bij de heer E. Sibbing, esibbing@schaakbond.nl of tel. 020-6841929.

Op 2 oktober zal Petra Schuurman in Asten actief zijn. Er komen ook nog clinics in het najaar in West, Noord en Oost. Meer informatie vindt u t.z.t. op de site van het servicepunt.

---