Gemeente Waalwijk

Op 6 april 2004 heeft het college van Waalwijk besloten om in te stemmen met het concept-handhavingsbeleid betreffende het recreatiepark De Spranckelaer aan de Vier Heultjes te Sprang-Capelle. Volgens het concept-beleid zal de gemeente actief gaan opgetreden tegen de bewoning van de recreatieverblijven op de Spranckelaer. Ook zal worden opgetreden tegen de aanwezige illegale bouwwerken.

Klik hieronder om het conceptbeleid te bekijken:
- Concept-handhavingsbeleid recreatiepark "De Spranckelaer" (260 KB)

Persoonsgebonden gedoogbeschikking

Permanente bewoning is op het recreatiepark, ook voor enkele dagen, op grond van het geldende bestemmingsplan verboden. De gemeente Waalwijk is van mening dat omzetting van de recreatiebestemming in een woonbestemming ongewenst is. Ook op grond van het recent bekendgemaakt rijksbeleid kan niet worden overgegaan tot omzetting van de recreatiebestemming op de Spranckelaer in een woonbestemming. Op grond van het rijksbeleid komen degenen die na 31 oktober 2003 een recreatieobject zijn gaan bewonen niet in aanmerking voor een persoonsgebonden gedoogbeschikking. Daarnaast is een dergelijke beschikking persoonsgebonden, object gerelateerd, niet overdraagbaar, vervalt bij verhuizing of overlijden van bewoner(s), het object moet voldoen aan de eisen die het Bouwbesluit aan een woning stelt en het bewonen van het object mag niet strijdig zijn met de milieuwetgeving.

Handhaven

Dit betekent dat zowel degenen die na 31 oktober 2003 een recreatieobject zijn gaan bewonen als de bewoners van de recreatieobjecten die niet aan het Bouwbesluit of de milieuwetgeving (kunnen gaan) voldoen in ieder geval niet in aanmerking komen voor een persoonsgebonden beschikking. Voor alle situaties die niet in aanmerking komen voor een persoonsgebonden beschikking wordt handhavend opgetreden. Daarnaast zal handhavend worden opgetreden tegen de aanwezige illegale bouwwerken.

Zienswijzen

Het concept-beleid ligt ter inzage van 14 mei 2004 tot 11 juni 2004. Belanghebbenden kunnen tot 11 juni 2004 zowel mondeling als schriftelijke gemotiveerde zienswijzen inbrengen bij het College van Waalwijk. U kunt uw zienswijze sturen naar: het College van Waalwijk, Postbus 10.150, 5140 GB Waalwijk, ter attentie van de afdeling Milieu- en bouwzaken van de sector Grondgebiedszaken. Voor het inbrengen van uw mondelinge zienswijze of een mondelinge toelichting op het conceptbeleid kunt u, van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur, telefonisch een afspraak maken met mevrouw Van de Werken van de afdeling Milieu- en bouwzaken, telefoon 0416-68 37 33. Met inachtneming van de zienswijzen wordt het definitieve beleid vastgesteld.

Inzage van stukken.

Het conceptbeleid kan tijdens openingstijden worden ingezien bij de afdeling Milieu- en Bouwzaken van de sector Grondgebiedszaken, Raadhuisstraat 64 te Sprang-Capelle. U kunt het ook via onderstaande link raadplegen:

- Concept-handhavingsbeleid recreatiepark "De Spranckelaer" (260 KB)