Politie Zuid-Holland-Zuid

040513 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

13-05-2004 - Persberichten district II

RUZIE NA AANRIJDING
PAPENDRECHT- Een 27 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden na een mishandeling van een 36 jarige vrouw uit Dordrecht. Dit gebeurde op woensdagmiddag, op de Provincialeweg N3 terhoogte van Papendrecht. De 27 jarige man had kort daarvoor met zijn personenauto op de Merwedestraat in Dordrecht een kleine aanrijding gehad met de personenauto van de vrouw. Na de aanrijding reed de vrouw weg en reed de man de auto van de vrouw klem. Na een woordenwisseling sloeg de man de vrouw in haar gezicht. Zij liep een opgezwollen wang op. De 27 jarige man had bovendien geen rijbewijs en de APK van zijn auto was verlopen. De politie maakt proces-verbaal op.

SNELHEIDSCONTROLE
SLIEDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole op de Rivierdijk hebben politieagenten 78 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurder die te snel reden. De controle werd gehouden op woensdagmiddag, 12 mei 2004, van 17.00 tot 18.00 uur. In totaal werden 1256 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/uur.

VERNIELING
GORINCHEM- Op donderdagochtend, 13 mei 2004, omstreeks 01.10 uur, is op de Haarstraat een 21 jarige man uit Gorinchem door politieagenten aangehouden wegens vernieling. De verdachte trapte een spiegel van een geparkeerde auto in de Haarstraat. Na verhoor is hij in de loop van de dag met een dagvaarding heengezonden. Hij is bereid om de schade te vergoeden.

RIJDEN ONDER INVLOED
BLESKENSGRAAF- Op donderdagochtend, 13 mei 2004, omstreeks 01.00 uur, is op de Abbekesdoel een 21 jarige man uit Bleskensgraaf aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. De man stopte na een achtervolging bij een café aan de Abbekesdoel en ging naar binnen. Na bemiddeling van de eigenaar van het café ging de verdachte mee naar buiten en legde een blaastest af. Daarop werd hij aangehouden. Na zijn aanhouding werd hij agressief en werd hij met gepast geweld in de politiebus gezet. In het bureau blies hij zodanig ruim boven de streep dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod heengezonden.

RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS
SLIEDRECHT- Een 22 jarige man uit Sliedrecht is door politieagenten aangehouden omdat hij in een auto reed terwijl zijn rijbewijs ingevorderd was. Dit gebeurde op donderdagmorgen, 13 mei 2004, omstreeks 06.20 uur, in de Merelstraat. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding heengezonden.