Politie Zuid-Holland-Zuid

040513 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

13-05-2004 - Persberichten district I

BEELDSCHERMEN GESTOLEN
HEERJANSDAM Bij een inbraak in een bedrijf aan de Industrieweg zijn tussen 11 mei te 21.00 uur en 12 mei 2004 te 06.30 uur twee beeldschermen en een computer gestolen. Onbekenden forceerden een raam. De politie heeft de zaak in onderzoek.

HEUP GEBROKEN
DORDRECHT Een 76-jarige vrouw uit Dordrecht heeft op woensdagmorgen, 12 mei 2004, haar heup gebroken toen zij met haar fiets ten val kwam in een fietstunneltje tussen Mauritsweg en Tranvaalstraat. In de tunnel waren op dat moment gemeentemedewerkers met schoonmaakwerkzaamheden bezig. De vrouw viel nadat ze vermoedelijk over een op het fietspad liggende een waterslang reed en uitgleed. Ze is naar het ziekenhuis vervoerd. De gemeente Dordrecht onderzoekt het ongeval.

HENNEPPLANTAGE
DORDRECHT- In een woning aan de Aalscholverstraat is een hennepplantage ontdekt. Dit gebeurde op woensdagmorgen, 12 mei 2004, omstreeks 10.30 uur na melding van een brand. Er was brand ontstaan in de elektriciteitkast. De brandweer had de brand snel onder controle. Politieagenten troffen een hennepplantage met 521 planten in de woning aan. De apparatuur en de planten werden in beslag genomen en direct vernietigd. De politie weet wie de verdachte is en maakt proces-verbaal op.

GEEN RUIT
DORDRECHT- Een 34 jarige vrouw uit Nieuw-lekkerland heeft haar enkel gebroken tijdens een val in een bushokje. Dit gebeurde op woensdagmiddag, 12 mei 2004 in een bushokje aan de Burgemeester de Raadtsingel. De vrouw dacht tegen een ruit aan te leunen. Echter de ruit was niet in het bushokje aanwezig, waardoor de vrouw viel. Zij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

RUZIE
DORDRECHT- Een 36 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten gehoord nadat hij een 56 jarige buurtgenoot 2 vuistslagen in zijn gezicht gaf. Dit gebeurde op woensdagmiddag, 12 mei 2004, in de Alexanderstraat. De mannen kregen ruzie nadat de 36 jarige man stapvoets met zijn motorfiets op het trottoir reed. De 56 jarige man zei hier luidkeels van en bedreigde de man. Hierop werd de 36 jarige man kwaad en sloeg de 26 jarige man.

MISHANDELING
DORDRECHT- Een 62 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens mishandeling van een 49 jarige ambtenaar. Dit gebeurde op woensdagmiddag, 12 mei 2004, in het Stadskantoor aan de Spuiboulevard. Na een gesprek weigerde de 62 jarige man het stadskantoor te verlaten en duwde de 49 jarige man tegen een muur. Hierdoor liep de man gekneusde ribben en een gekneusde knie op. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

CONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 42 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 24 keer het niet dragen van de autogordel, 1 keer niet handsfree bellen, 2 keer geen bromfietscertificaat, 2 bromfietsen zonder verzekering, 1 keer geen rijbewijs en 12 keer overschrijding van de maximumsnelheid. De controle werd gehouden op woensdag 12 mei 2004, op de Burgemeester de Raadtsingel, de Oranjelaan en de Noordendijk. De hoogst gemeten snelheid met de zogenaamde laserpatrol bedroeg 67 km/uur. In totaal controleerden de agenten ongeveer 330 voertuigen.

GOED DOEL
DORDRECHT- Een 14 jarige jongen uit Zwijndrecht is aangehouden nadat hij langs de deuren in Zwijndrecht geld ophaalde voor een zogenaamd goed doel. Dit gebeurde op woensdagavond, 12 mei 2004. Politieagenten troffen de jongen, na een melding van een burger die de zaak niet vertrouwde, aan op het IJsvogelplein. De jongen had geld opgehaald voor een zogenaamde sponsorloop van een school. Hij had inmiddels ongeveer 160 euro opgehaald. Tijdens het verhoor bekende hij dat hij het geld wilde gebruiken om voor zichzelf een diskman te kopen. De giften werden op een lijst vermeld. Gedupeerde die op de lijst staan krijgen hun geld terug. Overleg in het jeugdketenoverleg moet uitwijzen welke straf de jongen krijgt.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op woensdagavond, 12 mei 2004, omstreeks 19.35 uur, is op de Rene van Chalonstraat een 55 jarige vrouw aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies de vrouw ruim boven de streep. Na verhoor is zij met een dagvaarding en een rijverbod van 6 uren heengezonden.

VERNIELING RUIT
DORDRECHT- Op donderdagochtend, 13 mei 2004, omstreeks 00.05 is op het Bagijnhof een 31 jarige man uit Rotterdam aangehouden na vernieling van een winkelruit. Bleek dat de verdachte met een trottoirtegel een ruit van een winkeldeur had ingegooid. Politieagenten troffen de man aan met bebloede hand aan. Hij was behoorlijk dronken. Hij is ingesloten en is in de loop van de dag met een dagvaarding heengezonden.