Dienstenbond CNV

Minuren bij Aldi?
13-05-2004

Verschillende leden van CNV Dienstenbond hebben ons gebeld met de melding dat er op dit moment door werknemers van Aldi minuren worden opgebouwd die op een later tijdstip zouden moeten worden ingehaald. Het overeengekomen loon wordt wel betaald, maar verschillende verkoopmedewerkers bouwen negatieve saldi op die niet te overzien zijn. Wat zegt de CAO?

Geen CAO-bepalingen over minuren

In de CAO zijn geen afspraken gemaakt over de flexibele inzet van personeel, anders dan dat er regels zijn opgenomen over de roosters. In artikel 6 van de CAO staat dat bij het opstellen van roosters rekening wordt gehouden met (structurele) afspraken die zijn gemaakt tussen werkgever en werknemer, en er staat bijvoorbeeld ook dat er rekening moet worden gehouden met kinderopvang en privé-afspraken van de werknemer.

Niets over het opbouwen van minuren of plusuren.

Wat betekent dat voor de Aldi-werknemers?
Als u geconfronteerd wordt met het feit dat u voor minder uren wordt ingeroosterd, dan dat u aan contracturen heeft, laat dan weten dat u er niet mee akkoord gaat dat deze uren in een saldo van minuren worden opgeschreven. U bent immers beschikbaar voor de overeengekomen uren en het is aan Aldi om u op die uren in te zetten. Als er onvoldoende werk is op die uren dan ligt dat in de risicosfeer van Aldi en niet bij u.

Een voorbeeld
Stel u heeft een contract voor 25 uur per week. U moet dan voor die 25 uur per week beschikbaar zijn. U heeft recht op loon voor diezelfde 25 uur. Tot zover is er nog niets aan de hand. Nu zegt Aldi echter dat u in een bepaalde week (of zelfs meerdere weken) geen 25 uur, maar slechts 15 uur hoeft te komen werken. Per week bouwt u volgens Aldi 10 minuren op. Die 10 minuren moeten, opnieuw volgens Aldi, op een later tijdstip worden ingehaald.

Die gedachtegang zou kunnen kloppen als er in de CAO afspraken zouden zijn gemaakt om op die manier te mogen omgaan met de werktijden van de werknemers. Maar zon afspraak staat niet in de CAO.

U moet er dus ook niet mee instemmen dat u minuren opbouwt; als u dat wel doet, dan treedt u in uw eigen rechten en dan verzwakt u uw positie als werknemer. U weet immers niet meer waar u aan toe bent en u moet maar klaar staan als het bedrijf dat wil. Dat is niet de afspraak die u met Aldi heeft gemaakt en er is geen reden waarom u uw eigen positie zo te grabbel zou gooien.

Overleg op 17 mei
Op 17 mei aanstaande vindt het tweede periodiek overleg op holdingniveau plaats met Aldi. Wij hebben al veel commentaar en klachten ontvangen die we de 17e met de directie gaan bespreken, maar ook het punt van de minuren zal zeker besproken worden. Heeft u al ervaringen over de minuren (of daarmee verwante zaken?) laat het ons weten via de mail. Wij kunnen het dan inbrengen in het overleg.

Onze adressen zijn voor Richard Leloux (r.leloux@cnvdibo.nl en Postbus 3135, 2130 KC Hoofddorp) en voor Aletta Bulsink (a.bulsink@cnvdibo.nl en Postbus 1293, 7301 BM Apeldoorn).

U hoort zo snel mogelijk na 17 mei weer van ons.