--------------------------------------------------------------------------
      Manhattan Associates brengt vernieuwd productaanbod voor 2004       
--------------------------------------------------------------------------

Integrated Logistics Solutions speelt in op belangrijkste behoeften van klanten
Utrecht, 13-05-2004

Manhattan Associates, (Nasdaq: MANH), wereldwijd marktleider in supply chain execution (SCE)-oplossingen, heeft zijn vernieuwd productaanbod voor 2004 (2004R1) voorgesteld. Het vernieuwde aanbod omvat de laatste versies van de 'Integrated Logistics Solutions' (geïntegreerde logistieke oplossingen) van Manhattan Associates. Die productsuite omvat op zijn beurt toepassingen voor warehousemanagement, transportmanagement, 'distributed order management' en handelspartnermanagement, alsook voor RFID, performance management en event management. Het nieuwe aanbod is sinds 29 maart 2004 officieel beschikbaar.

De nieuwe productrelease legt de nadruk op nieuwe mogelijkheden voor wereldwijde samenwerking tussen bedrijven en meer mogelijkheden voor bedrijven om te voldoen aan opkomende initiatieven in verschillende sectoren. Naast bijkomende oplossingen biedt Manhattan Associates ook betere integratiemogelijkheden met derde partijen.

De uitgebreide vernieuwingen en verbeteringen aan de producten bieden klanten bijkomende mogelijkheden en functionaliteit. De belangrijkste functionele en technische vernieuwingen zijn onder meer:


- Meer vernieuwingen dan ooit. In de 2004R1-release werden meer toepassingen vernieuwd dan in vorige productreleases van het bedrijf: transportplanning en -uitvoering, carrier management, retourenbeheer, distributed order management en load management (yard management en appointment scheduling). Deze oplossingen kunnen geïntegreerd of modulair worden geïnstalleerd.

- Wereldwijde mogelijkheden. Meer mogelijkheden op het gebied van transport, zoals transport over de grenzen heen, en single- en double-byte internationalisering van producten, om er maar twee te noemen.
- Verzameling van gegevens. De combinatie van het nieuwe integratieplatform voor RFID en RFID-toepassingen maakt het makkelijker dan ooit om RFID-technologie te gaan gebruiken. Spraakintegratie binnen toepassingen werd uitgebreid, om de nauwkeurigheid en productiviteit van het pickingproces te verbeteren. Nieuwe verbeterde integratie met material-handlingsystemen behoort ook tot de verbeteringen in de 2004R1-release.

- .NET-ondersteuning. De 'Warehouse Management'-toepassing voor Windows werd overgebracht naar het Microsoft .NET-platform, wat zorgt voor meer stabiliteit, betere prestaties en een meer gestandaardiseerde toolset.

2004R1 ondersteunt hardwareplatformen, besturingssystemen en databanken van de volgende vooraanstaande producenten: IBM, Microsoft, Dell, Sun, HP en Oracle. Meer informatie over de oplossing van Manhattan Associates vindt u op www.manh.com.

--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over Manhattan Associates
Manhattan Associates, Inc. (Nasdaq: MANH) is wereldwijd marktleider in supply chain execution & optimisation-oplossingen. Het bedrijf verbetert operationele processen via de applicatie-suite voor warehouse- en transportmanagement, 'distributed order management', retourenbeheer en handelspartnermanagement. Daarnaast biedt het bedrijf ook oplossingen voor RFID, performance management en event management. Die geïntegreerde logistieke oplossingen bieden de meest moderne technologieën, vernieuwende toepassingen en domeinkennis om de prestaties, rendabiliteit en concurrentiepositie van zijn klanten te verbeteren. De onderneming heeft meer dan 900 klanten verspreid over meer dan 1.600 vestigingen wereldwijd, waaronder enkele van de grootste fabrikanten, distributeurs en detailhandelaars ter wereld. Meer informatie op www.manh.com. Jan Heijblom, Sales Manager Manhattan Associates Benelux, tel: +31 (0)30 214 3000
fax: +31 (0)30 214 3099, e-mail: jheijblom@manh.com Journalisten:
NewsEngine PR, Claudia Mairböck, tel: +31 (0)20 567 21 70, e-mail: claudia.mairbock@newsenginepr.com
Ref.:MANH0066-1B5312