Ingezonden persbericht


SAP stimuleert gebruik RFID

RFID-gebaseerde SAP oplossingen ingezet bij Airbus SAS en het vliegveld van Frankfurt

s-Hertogenbosch, 13 mei 2004 Een groeiend aantal bedrijven kiest voor de inzet van de RFID-functionaliteit (radio frequency identification) binnen een SAP oplossing. Door toepassing van RFID verlopen workflows volledig papierloos en geautomatiseerd. Enkele recente voorbeelden van deze toepassing zijn Airbus SAS en Fraport (Frankfurt Airport Services Worldwide). Zij maken hiervan gebruik bij het volgen en bewaken van belangrijke bedrijfsprocessen.

Onderhoud van ventilatoren op vliegveld van Frankfurt Fraport gebruikt de SAP Mobile Asset Management-module voor bewaking van het onderhoudsproces voor het ventilatiesysteem van het vliegveld van Frankfurt. Fraport zocht een betrouwbare beheeroplossing sinds het bedrijf volgens de wet gegevens moet kunnen overleggen over de uitvoering van het onderhoud. De oplossing moest passen binnen een geïntegreerde schaalbare mobiele omgeving en voldoen aan de eis dat infrastructuur flexibel is uit te breiden gezien de toekomstplannen van het vliegveld. Onderhoudsmonteurs zijn nu voorzien van een PDA waarmee aan de hand van RFID-tags op de ventilatieluiken kan worden geconstateerd dat de ventitalor is gecontroleerd. De gegevens van de PDA worden door de ERP-software gebruikt om automatisch rapporten te genereren. Door deze papierloze werkwijze kon Fraport de kosten van de controles met zeventig procent terugbrengen.

Airbus SAS gebruikt RFID op reparatieafdeling
Airbus SAS, één van de grootste vliegtuigbouwers ter wereld, gebruikt RFID voor het volgen van de reparatietools. Zeer specialistisch gereedschap krijgt een RFID-tag, met waardevolle identificatie-, transport- en life cycle-informatie. Het gereedschap wordt heen en weer gestuurd tussen Airbus SAS, de afdeling die het gereedschap onderhoudt en klanten die het gereedschap gebruiken bij complexe reparaties. Door de gereedschappen van RFID-tags te voorzien, zijn de hele keten en het reparatieproces beter onder controle te houden. Integratie met een geautomatiseerd supply chain-proces, stelt de waardevolle informatie online beschikbaar. Dat kan dan via zowel de FRID-tag als internet.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in business software-oplossingen. Met deze oplossingen bedient SAP zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote internationale ondernemingen. Met behulp van mySAP Business Suite verbeteren bedrijven overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij hun bedrijfsvoering en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP NetWeaver, het open integratie- en applicatieplatform voor op webservices gebaseerde applicaties, vormt hiervoor de basis. SAP heeft momenteel 28 branchespecifieke marktoplossingen, variërend van de luchtvaartindustrie tot nutsbedrijven. Op dit moment gebruiken meer dan 21.600 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het totale aantal SAP installaties is wereldwijd gestegen tot boven 69.700. SAP heeft dochterondernemingen in meer dan vijftig landen. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Meer informatie is te vinden op www.sap.com/netherlands.