Gemeente Hellevoetsluis


Ontwerp Masterplan Kanaalzone

Het gemeentebestuur heeft gewerkt aan een visie voor de toekomstige ruimtelijke invulling van het gebied tussen de Sprong en het Haringvliet; de Kanaalzone. Het betreft een globaal plan op basis waarvan de verschillende gebieden in de toekomst uitgewerkt gaan worden.
In de Kanaalzone zijn een aantal deelgebieden te onderscheiden. Per deelgebied is onderzoek gedaan naar mogelijke herontwikkeling of uitbreiding.
Voor het winkelcentrum Struytse Hoeck is onderzoek gedaan naar de verschillende uitbreidingsrichtingen van het winkelgebied op de korte en lange termijn. Ook is er onderzoek gedaan naar de verbetering van de verkeerscirculatie direct rondom het winkelcentrum en de aanleg van een extra brug over het Kanaal.
Voor het bedrijventerrein Molshoek is onderzoek gedaan naar een mogelijke herontwikkeling met woningbouw. Dit nieuwe woongebied ligt direct aan het Kanaal door Voorne. Bij een definitieve uitwerking zal dan ook gekeken worden of "water" een rol kan gaan spelen in de sfeer van de wijk.
Voor het Veerhavengebied is een ontwikkelingsrichting opgesteld met ruimte voor water(sport)gebonden bedrijvigheid ten zuiden van de Tramhaven en wonen met uitzicht op het Haringvliet ten noorden van de Tramhaven.
Naast de visie op de verschillende deelgebieden is bij het Masterplan Kanaalzone met name ook gekeken naar de samenhang tussen al deze gebieden. Hierbij is aandacht besteed aan de rol van het Kanaal, de verkeersverbindingen en de relatie met het omliggend gebied.

Inspraak
Momenteel is er sprake van een ontwerp Masterplan Kanaalzone. Deze ontwerpnota ligt in het kader van de inspraakprocedure vanaf 13 mei 2004 tot en met 9 juni 2004 voor een ieder ter inzage bij de centrale balie in het gemeentehuis aan de Oostzanddijk 26. Gedurende deze termijn kunt u als inwoner van Hellevoetsluis of in de gemeente een belang hebbende natuurlijke en rechtspersoon een reactie (= zienswijze) geven op het ontwerp Masterplan Kanaalzone. Uw schriftelijke reactie kunt u toesturen aan het College van burgemeester en wethouders, Postbus 13, 3220 AA Hellevoetsluis onder vermelding van "zienswijze ontwerp Masterplan Kanaalzone".

Inspraakavond
Om met u van gedachten te kunnen wisselen over het ontwerp Masterplan Kanaalzone wordt ook een inspraakavond georganiseerd. Deze inspraakavond zal op dinsdag 25 mei 2004 plaatsvinden in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Oostzanddijk 26 en begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur bent u welkom om alvast een kijkje te nemen bij de diverse stands met informatie over het Masterplan. Om 20.00 uur is de officiële opening van de avond. Na een korte inleiding van wethouder Hofman zal een presentatie gegeven worden over het project. Erna vindt discussie plaats bij de diverse stands. Na presentatie en discussies kunt u vervolgens uw mening kenbaar maken en vragen stellen over het ontwerp Masterplan Kanaalzone. De avond staat onder leiding van Suzanne Mulder, bekend van onder andere Radio Rijnmond. Van de inspraakavond zal een verslag worden opgesteld. Als u uw naam en adres vermeldt op een presentielijst, krijgt u een afschrift van het verslag toegezonden.
De inspraakreacties en opmerkingen die tijdens de inspraakavond worden gemaakt, zullen worden betrokken bij de verdere totstandkoming van het Masterplan Kanaalzone.

Informatie
Voor eventuele nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer G. Reuter of mevrouw A. van Velden, bereikbaar via het nummer (0181) 330911.

Downloaden
Hier kunt u het masterplan Kanaalzone downloaden. Indien het bestand te zwaar is, kunt u het masterplan t/m 9 juni inzien bij de centrale balie in het gemeentehuis aan de Oostzanddijk 26.