FNV BONDGENOTEN

Supermarktbazen doof voor klachten werknemers

De CAO-onderhandelingen voor de supermarktbranche hebben opnieuw weinig opgeleverd. Werkgevers blijven bij hun standpunt dat ze geen nieuwe afspraken willen maken en willen de CAO ongewijzigd verlengen. FNV Bondgenoten vindt dit onaanvaardbaar. De werkgevers hebben vooralsnog de aangekondigde voorstellen ter verslechtering ingetrokken, maar komen aan geen enkele wens van FNV Bondgenoten tegemoet.
De werkgevers in de supermarktbranche weigeren op dit moment maatregelen te nemen rond de correcte naleving van de CAO en de veiligheid in de winkels. FNV Bondgenoten bestuurder Jos Brocken: 'Uit onze enquête van een paar weken geleden bleek, dat werknemers de dupe zijn van de prijzenslag. Werknemers meldden massaal klachten over onder andere het wegpesten van oudere collega's, knelpunten rond veiligheid en bezetting van winkels en over problemen rond het inroosteren van ADV- en vakantiedagen. De werkgevers erkenden vervolgens wel dat er het een en ander schort aan de naleving van de CAO, maar vervolgens vinden ze een wijziging van de CAO niet nodig. Dat vind ik schijnheilig! Ze zijn doof voor de klachten van de eigen werknemers. Als je ziet wat er op dit moment aan klachten ligt, dan kun je daarvoor je ogen niet sluiten en moet je maatregelen treffen via de CAO,' aldus Brocken.

FNV Bondgenoten eist nu dat de werkgevers de volgende onderhandelingsronde, op 11 juni, bereid zijn concrete maatregelen te aanvaarden om te zorgen dat de CAO correct wordt nageleefd en dat de klachten van de werknemers hierin worden betrokken.

Tijdens de laatste onderhandelingsronde op 4 maart schortten de werkgevers het overleg eenzijdig op en gaven ze aan pas vandaag weer verder te willen praten.

Meer informatie:
Jos Brocken, bestuurder FNV Bondgenoten,

06-22973943
Nathalie Koopman, voorlichter FNV Bondgenoten

030-2738389 of 06-51406105

13 mei 04 13:15