Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


13 mei 2004 aanvulling


Gaanderen- brand in loods


Heeft vannacht brand gewoed in een loods aan de Kerkstraat. De brandweer kreeg de melding rond 02.20 uur en was het vuur tegen 02.50 uur meester. In de loods stonden voornamelijk antieke meubelen en de oorzaak van de brand en de schade zijn nog onbekend.


Zelhem- autocontrole


Naar aanleiding van de auto-inbraken van gisterennacht heeft de politie op een drietal plaatsen controles uitgevoerd. Bij het Stationsplein en de Markt in Zelhem en aan de Winkelskamp in Hengelo (Gld) werden in totaal 140 auto's gecontroleerd in het kader: Niets er in - Niets er uit.
Duidelijk is, dat de eigenaren veel meer aandacht voor hun auto + inhoud moeten hebben want in 90% van de auto's lagen spullen die voor een auto-inbreker aantrekkelijk zijn. Het varieerde van de bekende radiocd-speler (met frontje) tot een complete schotelantenne. Twee auto's bleken zelfs niet afgesloten te zijn.
Agenten voorzagen de auto's van een preventiebriefje. Gearriveerde autobezitters dachten eerst dat het om een bon ging, maar hun reactie veranderde toen men de inzet van de politie begreep. Diverse automobilisten spraken hun waardering uit voor de actie en beloofden beterschap.


Winterswijk- fietskijkdag


Op zaterdag 22 mei wordt van 09.00 tot 12.00 uur een fietskijkdag gehouden bij de politie Winterswijk. Benadeelden van wie hun kostbare tweewieler is gestolen kunnen met hun aangifteformulier komen kijken of hun vervoermiddel bij de gevonden fietsen staat. Inmiddels staan er circa 100 fietsen op de rechtmatige eigenaar te wachten.
Bezoekers kunnen via de achterzijde van het bureau de fietsen komen bezichtigen.


Dinxperlo - dodelijke aanrijding


De politie zoekt getuigen die mogelijk meer duidelijkheid kunnen geven over een aanrijding die vanmorgen op de Rondweg in Bredenbroek het leven heeft gekost aan een 52-jarige automobilist uit Dinxperlo.
De aanrijding vond omstreeks 07.45 uur plaats bij de afslag met het Beggelderpad. Hier stond een 28-jarige chauffeur uit Hengelo (Gld) met zijn vrachtwagen stil in een voorsorteervak om linksaf het Beggelderpad op te rijden. Uit de richting Dinxperlo naderde het slachtoffer en door onbekende oorzaak week hij af van zijn rijstrook en botste frontaal op de vrachtwagen. Het slachtoffer was op slag dood en de brandweer heeft hem uit zijn voertuig bevrijd. Een gewaarschuwde traumaheli werd afgebeld en beide voertuigen zijn later weggesleept. De politie zoekt contact met twee automobilisten die rond het tijdstip van het ongeval over het Beggelderpad de kruising met de Rondweg naderden. (0900 - 8844)


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


---- --