Provincie Zuid-Holland

Provincie Zuid-Holland


Drie kandidaten in de tweede ronde voor de functie van burgemeester Westland

Na de hernieuwde openstelling van de burgemeestersvacature van de gemeente Westland hebben zich drie sollicitanten gemeld bij de Commissaris van de Koningin.

Op 21 april jl. besloot de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de vacature opnieuw open te stellen. Aanleiding voor dit besluit was het feit dat de gemeenteraad van Westland niet tot een meervoudige aanbeveling kon komen. Volgens de regels die gelden bij een burgemeestersbenoeming dient de gemeenteraad twee kandidaten voor te dragen bij de minister.

De personen die hebben gesolliciteerd variëren in leeftijd van 47 tot 53 jaar. Twee van de drie kandidaten zijn van CDA-huize, de andere kandidaat is lid van de VVD. In de komende weken voert de Commissaris van de Koningin sollicitatiegesprekken met de kandidaten. Daarna spreekt hij met de vertrouwenscommissie die door de gemeenteraad van Westland is ingesteld. De gemeenteraad stelt naar verwachting rond half juni de aanbeveling vast, waarna de kandidaat door de minister moet worden benoemd. Het streven is om de nieuwe burgemeester per 1 augustus in functie te laten treden.

Bron: afdeling Communicatie 070 - 441 66 22