Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


13 mei 2004


Automobilist veroorzaakt aanrijding


Een 50-jarige automobilist uit Dronten, die gedronken had, veroorzaakte woensdagavond op de A50 bij Apeldoorn een aanrijding. De man belde rond 21.15 uur handsfree toen zijn telefoon uit de carkit viel. Toen de man het toestel wilde oppakken reed hij achter op een voor hem rijdende vrachtauto bestuurd door een 25-jarige man uit Venlo.
De man uit Dronten verloor hierbij de macht over het stuur, sloeg meermalen over de kop en kwam vervolgens in de berm tot stilstand. De automobilist kroop ongedeerd uit zijn auto. Zijn auto werd met zware schade weggesleept door een sleepbedrijf. Ook de vrachtwagen liep door de aanrijding schade op. De politie constateerde dat de automobilist uit Dronten alcohol gedronken. Hij blies op het politiebureau een alcoholpromillage van 1,3. De politie gaf de man een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal.


Boetes voor niet dragen van gordel


De politie heeft woensdagmiddag op de Oude Beekbergerweg 18 bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten die hun gordel niet droegen. De politie hield in de morgenuren tot ongeveer 12.30 uur een verkeerscontrole.


Processen-verbaal tijdens controles


De politie heeft woensdagmiddag tijdens een aantal verkeerscontroles op diverse locaties in Apeldoorn in totaal zeven processen-verbaal uitgeschreven. De politie controleerde onder meer op de Loolaan, de Laan van Orden, de Laan van Spitsbergen en aan de Koningstraat. Zo kregen drie automobilisten een proces-verbaal voor het niet dragen van de gordel en één automobilist had tijdens het rijden zijn mobiele telefoon in de hand. Bovendien reed een bestuurder sneller dan de maximumsnelheid van 50 km per uur.


Café na sluitingstijd nog open


De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag de eigenaar van een café aan de Stationsstraat een proces-verbaal gegeven omdat het café na sluitingstijd nog open was. De politie constateerde donderdag rond 01.30 uur dat het café niet gesloten was en dat er negen personen aanwezig waren. De politie gaf de 43-jarige eigenaar een proces-verbaal.


Einde bericht


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --