Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


13. mei 2004


LOCHEM - Laadklep beschadigt auto

De laadklep van een vrachtauto heeft woensdagmorgen op de Noorderwal de bumper van een personenauto beschadigd. Een 51-jarige man uit Uden, die de bestuurder van de vrachtauto was, kwam rond 11.25 met een karretje naar de vrachtauto om deze te laden. Achter de vrachtauto stond de auto van een 19-jarige vrouw uit Gelselaar. Toen de bestuurder van de vrachtauto klaar was deed hij de achterklep omhoog die de auto van de vrouw raakte. Beiden vulden een schadeformulier in en zullen de schade onderling regelen.


ZUTPHEN/TWELLO/EERBEEK/LOCHEM - Autokrakers slaan toe


Autokrakers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag op diverse locaties enkele auto's opengebroken. De auto's stonden onder meer geparkeerd aan de Nieuwstad, de Theodora Bouwmeesterstraat in Zutphen, aan de Frans Halsstraat in Twello, aan de Schubertstraat in Eerbeek en aan de Tuinstraat in Lochem . De daders kwamen in de meeste gevallen de auto's binnen door een ruitje open te breken. Gestolen zijn onder meer radio/cd-spelers, een navigatiesysteem en uit de auto in Lochem verdwenen enkele kostuums, overhemden en een paar laarzen. De politie stelt een onderzoek in, maar spreekt de autobezitters ook aan op hun eigen verantwoordelijkheid om geen spullen van warde in de auto achter te laten.


ZUTPHEN - Winkeldievegge gepakt


De politie heeft woensdagmiddag op de Polsbroek een 28-jarige vrouw uit Zutphen aangehouden die eerder in een winkel een paar schoenen had meegenomen zonder af te rekenen. De vrouw werd rond 10.00 uur betrapt op de diefstal en ging er vandoor. Een medewerker van de winkel ging achter de vrouw aan en hield haar aan, waarna ze werd overgedragen aan de politie. In haar rugzak zaten een paar schoenen en een paar kindersandalen met een waarde van bijna 27 euro. Zij kreeg een proces-verbaal.


ZUTPHEN - Vernielingen op bouwterrein


Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag op een bouwterrein aan Het Zwanevlot enkele net gelegde tegelvloeren vernield. De daders hadden de tegels van de vloer geduwd zodat ze verschoven zijn. Bovendien verbogen de daders enkele cv-leidingen en werd een zak gips gestolen. De schade bedraagt enkele duizenden euro's. Op dit bouwterrein zijn enkele dagen eerder ook al vernielingen gepleegd. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt omwonenden bij onraad met de politie te bellen (0900 8844)


ZUTPHEN - Bromfietscontrole


De politie Zutphen heeft vandaag (donderdag) twee specifieke controles gehouden. In de ochtendspits werd op de Jan Vermeerstraat en de Voorsterallee in Zutphen en op de Rijksstraatweg en op de Draaiomsdreef in Warnsveld een bromfietscontrole gehouden. Drie motorrijders van de politie selecteerden de bromfietsbestuurders en brachten hen naar de controleposten. De politie deelde acht bekeuringen uit voor het opvoeren van de bromfiets, twee voor het rijden zonder helm en bovendien had één bromfiets gekleurde verlichting.
Rond het middaguur werd de controle op de Deventerweg voortgezet en werd ook een algemene voertuigcontrole gehouden. Voor de strafbare feiten werde een bekeuring uitgedeeld: 8 x door rood licht, 2 x verlopen APK, 2 x geen gordel, 1 x te lange lading op een aanhangwagen, 1 x versleten band, 1 x geen goed bevestigde aanhangwagen achter een auto, 1 x voor ontzegging rijbevoegdheid en 1 x onverzekerde bromfiets. Ook nu selecteerden de motorrijders de mogelijke overtreders.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --