Time : 12:27:41 PM
Date : Thursday, May 13, 2004
Sender Name: Aquanta Networks NV

AQUANTA NETWORKS VERHOOGT KAPITAAL EN BENOEMT MARIO HOUTHOOFT TO CEO

Ervaren topman en kapitaalsverhoging van ¤ 1mio bevestigen ambitieuze groeiplannen

Brugge, 13 mei 2004 (voor onmiddellijke publicatie) - AQUANTA NETWORKS NV, een onderneming gespecialiseerd in het ontwikkelen en aanbieden van geavanceerde telecommunicatiediensten, meldt de aanstelling van Mario Houthooft, voormalig topman van het op Nasdaq genoteerde VASCO Data Security, tot CEO. Tevens wordt het kapitaal verhoogd tot ¤ 2mio.

Met Gery Pollet, stichter en geestelijke vader van Aquanta Networks' flagship communicatieservice "Calligator", vormt Mario Houthooft het management team. Samen bieden zij het bedrijf een uitgebreide ervaring op het vlak van internationaal bedrijfsmanagement, product en business development in de telecommunicatie, financiële, business en retail markten.

"De voornaamste redenen waarom ik besloten heb mee mijn schouders onder Aquanta Networks te zetten zijn haar unieke communicatie en messaging technologie, een ervaren team en het feit dat de telecomwereld aan de vooravond staat van een heuse "IP" revolutie. Het is deze combinatie die er volgens mij toe kan leiden dat Aquanta op vrij korte termijn een belangrijke internationale marktpositie kan opbouwen in het samengaan van telecommunicatie, messaging en IP", aldus Mario Houthooft.

Tevens meldt Aquanta dat het succesvol een private plaatsing heeft afgerond waarmee haar maatschappelijk kapitaal werd verhoogd met ¤ 1 mio tot ¤ 2mio. Het voortouw bij deze kapitaalsverhoging werd genomen door "Software Holding & Finance" (SHF), een professionele investeerder gespecialiseerd in risicokapitaal voor technologiebedrijven en een groep investeerders rond Mario Houthooft.

"Deze bijkomende middelen zullen aangewend worden voor de verdere ontwikkeling van onze Calligator diensten met als objectief een maximaal aantal tevreden gebruikers te werven in de business en retail markt. Calligator biedt gebruikers een substantiële verlaging van de communicatiekosten samen met een belangrijke verhoging van communicatie efficiëntie in toepassingen zoals "unified messaging" (het ontvangen van fax- en stemberichten via E-mail), "FindMe/FollowMe" (het doorschakelen van inkomende telefoongesprekken naar andere telefoonnummers) en "IP-telephony" (VoIP of mogelijkheid tot bellen via het internet)" besluit Gery Pollet.

AQUANTA NETWORKS

Aquanta Networks, opgericht in juli 2000, is een "Communication Application Services Provider" of "CASP". Dit houdt in dat Aquanta Networks vanaf een centrale locatie haar geavanceerde communicatie diensten verhuurt via het internet zonder dat een klant moet investeren in specifieke hard- of software.

Op vandaag maken reeds enkele duizenden particulieren, vrije beroepen en bedrijven gebruik van de "Calligator" diensten van Aquanta. Deze diensten, beschikbaar via www.calligator.com, bieden elke gebruiker een "persoonlijk communicatie centrum" aan dat telefonie, fax- en SMS-verkeer integreert met het internet.

Een aanzienlijke besparing op telecommunicatiekosten en een brede waaier aan unieke mogelijkheden zijn de voornaamste voordelen van deze "Calligator" diensten.

CONTACT

Voor meer informatie met betrekking tot dit persbericht gelieve contact op te nemen met Mario Houthooft, CEO van Aquanta Networks NV:

E-mail: media@aquanta.com
Telefoon & fax: +32-9-2703053

URL: http://www.calligator.com http://www.aquanta.com