Gemeente Amersfoort

Eerste grond voor geluidswalprojecten verkocht

datum: 12 mei 2004

De gemeente Amersfoort heeft met De Waal Beheer o.g. Utrecht overeenstemming bereikt over de verkoop van grond voor twee 'geluidswalprojecten' op bedrijvenpark Vathorst.

De geluidswal van bedrijvenpark Vathorst krijgt in totaal 12 projecten. Bij de eerste twee die nu verkocht zijn, gaat het om twee locaties van elk 5.100 vierkante meter. In overleg met de gemeente zullen voor deze projecten plannen worden ontwikkeld voor hoogwaardige bedrijfsbebouwing. Voor een van de locaties is een voorlopig ontwerp gemaakt dat verder wordt uitgewerkt. De Waal wil op deze plek en op basis van het voorontwerp 7.715 vierkante meter bruto vloeroppervlak realiseren voor twee bedrijven. Wanneer kandidaten voor deze zichtlocatie op de A1 zich aanmelden, kan snel gestart worden om zodoende op korte termijn deze bedrijvenruimten operationeel te hebben. Voor de tweede locatie wordt gedacht aan een zelfde bebouwingsvolume.

De twee geluidswalprojecten zijn gesitueerd in de nabijheid van de kavel die voor Ikea gereserveerd is. De gesprekken tussen de gemeente en Ikea zijn in een vergevorderd stadium. De verwachting is dat binnen enkele weken bekend is of Ikea definitief wel of niet naar Vathorst komt.