Gemeente Amersfoort

Provincie subsidieert speeltoestellen bij Bosbad

datum: 13 mei 2004

Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht (GS) hechten grote waarde aan bosbaden, omdat deze een regionale recreatief-toeristische functie hebben. Het Bosbad wordt op dit moment grondig vernieuwd. Maar in het hiervoor beschikbare budget van 3.5 miljoen euro is geen ruimte voor bijkomende voorzieningen zoals speeltoestellen. Burgemeester en wethouders hebben hiervoor een bijdrage aan GS gevraagd. GS heeft besloten een subsidie van ruim 56.000 euro te verstrekken.

Het Bosbad wordt nog aantrekkelijker voor een dagje uit met het hele gezin als de kinderen zich naast het zwemmen ook kunnen vermaken op een aantal speeltoestellen. Door de subsidie van GS kunnen zij zich straks uitleven op en in een speeltoren, een tipi Hiawatha, een balanceerparcours, een 3-voudige dubbele schommel, een vogelnestschommel, een evenwichtscircuit en een midi-draadcircus.

Bijna de hele accommodatie van het Bosbad is onder handen genomen. Als het weer meezit zijn de werkzaamheden in de 2e helft van juni klaar. Dan is er voor bezoekers op en rond het bad in de prachtige natuurlijke omgeving weer veel te genieten.