Ingezonden persbericht


IBM opent Innovation Center in Amsterdam voor Business Partners

Amsterdam, 13 mei - Vandaag opent IBM in Amsterdam een nieuw innovatiecentrum. In het centrum kunnen business partners van IBM in Nederland hun applicaties ontwikkelen en testen met behulp van hardware en software van IBM. Het centrum maakt deel uit van een wereldwijd investeringsprogramma. IBM investeert in dit programma 170 miljoen euro in faciliteiten voor ontwikkeling, testen en opleidingen.

Het innovatiecentrum in Amsterdam helpt partners van IBM hun ontwikkelingskosten te verlagen, meer zakelijke kansen en een kortere time-to-market te crëeeren. Wereldwijd beschikt IBM nu over een netwerk van 25 IBM Innovation Centers, waarvan 12 in Europa. Belangrijk voor alle IBM Innovation Centers is de samenwerking met onafhankelijke softwareleveranciers voor het aanpassen van hun applicaties voor de producten van het IBM Express-portfolio, dat zich richt op het midden- en kleinbedrijf. In de komende maanden worden hierover seminars gegeven voor ontwikkelaars.

Ivo-Paul Tummers, directeur Eniac: "IBM biedt zijn klanten en partners met praktische oplossingen een uitstekende toegang tot de markt. De opening van het IBM Innovation Center is een helder statement dat IBM zijn producten niet 'pusht', maar kiest voor samenwerking en een open dialoog met business partners en klanten."

In het afgelopen jaar zijn in Europa meer dan 1.100 enable-initiatieven afgerond in de IBM Innovation Centers. Meer dan 1.000 ontwikkelaars hebben hun kennis en vaardigheden verder vergroot tijdens de seminars die in de centra werden gehouden.

Over IBM Innovation Centers voor partners van IBM
IBM Innovation Centers biedt zakelijke partners een gemakkelijke toegang tot IBM's hardware, software en expertise voor het porten, testen en optimaliseren van hun applicaties voor een 'on demand' wereld. Deze faciliteiten zijn beschikbaar voor de leden van IBM Partnerworld, een programma dat beoogt de omzet en winstgevendheid van business partners van IBM te verhogen door het bieden van technische ondersteuning, opleiding, marketingcampagnes en verkooptools. Meer informatie hierover is te vinden op www.ibm.com/partnerworld. Meer informatie over de IBM Innovation Centers voor zakelijke partners is te vinden op www.ibm.com/partnerworld/iic.

Over IBM
IBM is de grootste ICT-onderneming ter wereld, met 80 jaar ervaring op het gebied van het bedrijfsinnovatie. Samen met bedrijven over de hele wereld - van klein tot zeer groot - werkt IBM aan de toepassing van een scala aan IBM-technologieën. Meer informatie over IBM is te vinden op www.ibm.com.

Voor informatie:

Ester Riemersma
Communications/PR
IBM Nederland N.V.
Tel. +31 (0)20 - 513 3505
Mobile +31 (0)6 51551332
e-mail ester_riemersma@nl.ibm.com
PLEASE NOTE: not in the office on Friday