Gemeente Stein


Stein zoekt enthousiaste brandweerlieden
13-05-2004

De gemeente Stein heeft een brandweerkorps dat bestaat uit 36 vrijwilligers. Mannen en vrouwen die naast hun dagelijkse werk ook actief zijn voor de brandweer. Ze hebben een pieper bij zich. Als die afgaat, komen ze meteen naar de kazerne aan de Stadhouderslaan 245. Ze trekken hun beschermende kleding aan, stappen in de brandweerauto en gaan naar de plek waar hun hulp nodig is. Dat gebeurt allemaal in een kleine vier minuten.

De brandweer wordt niet alleen opgeroepen als er brand is. Ook bij (verkeers-)ongevallen, incidenten met gevaarlijke stoffen en bij bijvoorbeeld hoog water wordt de brandweer opgeroepen. Om bij de verschillende klussen goed te weten wat te doen, worden de brandweermensen prima opgeleid. De opleidingen en de diplomas van vrijwilligers zijn dezelfde als die van beroepsbrandweermensen. De wekelijkse oefenavond zorgt ervoor dat iedereen optimaal getraind blijft.

De brandweer van Stein wordt ongeveer 250 keer per jaar gealarmeerd. Om adequaat te kunnen reageren op hulpvragen, heeft het korps de beschikking over een modern wagenpark, dat bestaat uit twee tankautospuiten (blusvoertuigen), een hulpverleningsvoertuig (rijdende gereedschapskist) en enkele ondersteunende voertuigen. Daarnaast worden door de duikers van brandweer Stein alle waterongevallen in de hele regio Zuid-Limburg aangepakt. En uiteraard werkt Stein intensief samen met de omliggende korpsen bij grote calamiteiten.

Heb je interesse in het werk van de brandweer? Of wil je vrijwillig brandweerman of vrouw worden in Stein? Meld je dan aan bij het gemeentehuis, afdeling POI, of stuur een briefje naar Gemeente Stein, T.a.v. afdeling POI, postbus 15, 6170 AA, Stein. Voor informatie kun je ook bellen met de brandweerkazerne 046 4331239 of op dinsdagavond tussen 19:00uur en 21:30uur een vrijblijvend bezoek brengen aan de brandweerkazerne.