VVD



Nieuws

13 mei 2004 - VVD wil opheldering over
sporteducatie

VVD-Tweede-Kamerleden Jan Rijpstra en Eric Balemans willen van zowel de minister als de staatssecretaris van OCW verduidelijking op het vlak van lichamelijke opvoeding op de Nederlandse basisscholen. In een set vragen aan de bewindslieden spreken de liberalen hun zorg uit over bepaalde facetten van dit onderwerp, bijvoorbeeld over de inzet van lerarenondersteuners bewegingsonderwijs en sport.

Lerarenondersteuners zijn zeer waardevol en nuttig, zo oordelen de twee VVD'ers. Het is dan wel noodzakelijk dat zij leraren ondersteunen in plaats van zelfstandig lichamelijke opvoeding trachten te doceren. Dit onderdeel van de ontwikkeling van een kind moet door professionele krachten worden aangeboden. Rijpstra en Balemans willen dat de veiligheidsrisico's serieus in acht genomen worden en dat de regering dit nadrukkelijk bij de Nederlandse schoolbesturen onder de aandacht brengt.

Sportwoordvoerder Rijpstra is blij dat de minister en staatssecretaris zich positief hebben uitgelaten over het nut en noodzaak van lichamelijke beweging bij kinderen. Rijpstra: ,,Vanaf het moment dat ik in de Kamer kwam, heb ik mij sterk gemaakt voor meer sport op scholen. Het is fijn te zien dat veel ideeën die zijn geopperd ook daadwerkelijk zijn uitgevoerd. Maar er zijn ook zaken blijven liggen en daar moet nog echt aandacht aan gegeven worden. Dit is de reden voor deze set vragen: blijvende aandacht voor lichamelijke opvoeding.''

Alle Kamervragen zijn via onderstaande link te downloaden.

Downloads

PERSBERICHT MET VRAGEN VVD wil opheldering over
sporteducatie.doc (37 kb)
Download bestand