Persberichten regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 13-05-2004

MAN MET GESTOLEN FIETS AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch- Surveillerende agenten zagen woensdagavond in de Hinthamerstraat een man lopen, die een fiets op zijn schouders meedroeg. De 43-jarige Bosschenaar verklaarde zojuist deze fiets gekocht te hebben, maar geen sleuteltje te hebben van het slot. De verdachte is aangehouden op verdenking van diefstal of heling van deze fiets. De Bosschenaar is overgebracht naar het politiebureau.

BROMFIETSER NEGEERT STOPTEKEN

s-Hertogenbosch-
Woensdagavond heeft een 17-jarige jongen uit Hedel een stopteken door een motoragent genegeerd. De agent gaf de bromfietser een aanwijzing om te stoppen, waarop de jongen met hoge snelheid wegreed. Hij reed door bossages en negeerde een rood verkeerslicht. De bromfietser werd op de Orthenseweg staandegehouden en overgebracht naar het politiebureau. Met diverse bekeuringen op zak, waaronder voor een te hoog vermogen van de bromfiets en het rijden zonder verzekeringsplaatje, mocht de jongen weer vertrekken.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch-
Woensdagmiddag is in een winkel aan de Markt een 23-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De vrouw had voor 90 euro aan kledingstukken weggenomen uit verschillende winkels. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

BEDRIJFSINBRAAK

s-Hertogenbosch- In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een bedrijf aan de Parade. Daders verschaften zich toegang door een deur te forceren. Het is nog onbekend wat er uit het pand is ontvreemd.

OPENSTAANDE GEVANGENISSTRAF

Uden-
Woensdagmiddag is in een schuurtje aan de Handwijzerstraat een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man bleek nog 14 dagen gevangenisstraf tegoed te hebben.

ONDER INVLOED VAN VERDOVENDE MIDDELEN

Uden- Woensdagavond is op de Ringbaan Noord een 25-jarige vrouw uit Uden van haar fiets gevallen. De vrouw weigerde te worden geholpen door het inmiddels gearriveerde ambulancepersoneel en reageerde agressief. De Udense verkeerde vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau.

BRAND IN LEEGSTAAND PAND

Oss-
Woensdagavond brak er brand uit in een leegstaande woning aan de Paalgravenlaan. De brandweer heeft de brand geblust. De brand is vermoedelijk aangestoken. De politie onderzoekt de zaak.

COMPUTERS WEGGENOMEN

Oss- In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een pand aan de Mondriaanlaan. Daders vernielden een ruit. Uit het pand is een computer en een beeldscherm weggenomen. In een pand aan de Staringstraat werd eveneens deze nacht ingebroken. Ook hier vernielden de daders een ruit en werd een computer ontvreemd.