Internetaangifte regiobreed van start

's-Hertogenbosch 13-05-2004

Internetaangifte regiobreed van start

AANGIFTEMOGELIJKHEDEN REGIO BRABANT-NOORD VERDER UITGEBREID

s-HERTOGENBOSCH Donderdagochtend 13 mei heeft korpschef Erik Akerboom regiobreed het startsein gegeven voor de digitale aangifte, of te wel aangifte via internet. Bij het officieel on line gaan van de digitale aangifte was de heer Van Druten uit Grave aanwezig. Hij is de eerste burger die reeds dinsdag 11 mei via internet aangifte deed van diefstal uit/af auto.

Deze nieuwe vormen van dienstverlening komen naast reeds bestaande: op het bureau (wachten tot je aan de beurt bent), telefonisch aangifte doen via 0900-8844 (in districten DenBosch en Maasland) en aangifte op afspraak (in district Den Bosch, Maasland en Land van Cuijk). Eind dit jaar zijn al deze vormen evenals de internetaangifte- beschikbaar voor alle burgers in de regio.

Internet aangifte

De burgers in de politieregio Brabant-Noord kunnen vanaf 13 mei 2004 zeven dagen per week, 24-uur per dag via internet aangifte doen van delicten zonder dader- en opsporingsindicatie. Dit zijn delicten zoals: diefstal uit/af auto, vernieling auto, vernieling overig goed, vernieling openbare gebouwen, vernieling openbaar vervoer, diefstal brom/snorfiets en diefstal fiets.

Aangifte op afspraak

Aangifte doen op de tijd die de burger en de politie het beste uitkomt, dat is het uitgangspunt van aangifte op afspraak. De politie geeft momenteel de inwoners van districten Den Bosch, Maasland en het Land van Cuijk die mogelijkheid. In het najaar volgen de districten Aa&Dommel (regio Boxtel/Schijndel/ Vught) en De Leijgraaf (regio Uden/Veghel).

Om te voorkomen dat burgers naar het bureau komen, en een lange tijd moeten wachten voordat zij kunnen worden geholpen, kunnen zij ook een afspraak te maken voor het opnemen van de aangifte. De afspraak kan gemaakt worden op de tijd die voor de burger het meeste geschikt is, en de politie kan de noodzakelijke tijd die voor het opnemen van de aangifte staat, vrijmaken. Een afspraak voor een aangifte is te maken via 0900-8844, op het politiebureau of een van de politieloketten.

Voor meer informatie over internetaangifte verwijzen we u tevens naar http://www.politie.nl/brabant-noord/overditkorps/internetaangifte. Daar treft u een powerpointpresentatie met uitleg over hoe internetaangifte werkt. De screens in de presentatie zijn te gebruiken als illustratiemateriaal.