Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

André Kuipers lanceert site voor kinderen & jongeren met chronische ziekte

www.sterrewereld.nl de lucht in

Sterrestad-Moskou / Amsterdam, 13 mei 2004 - Vanochtend is vanuit de Sterrestad bij Moskou de nieuwe website www.sterrewereld.nl door André Kuipers officieel gelanceerd. Sterrewereld is een beschermde en veilige ontmoetingsplaats op internet voor kinderen en jongeren van 5 tot 19 jaar met een chronische of langdurige ziekte. Graag wil ik er een steentje aan bijdragen dat zieke kinderen zich ook kunnen blijven ontwikkelen, samen kunnen spelen, informatie uitwisselen, verliefd worden, ook al zit zo n ziekte soms vreselijk in de weg in de echte wereld, aldus Kuipers vanuit Sterrestad.

Als arts weet André Kuipers hoe belangrijk het is voor kinderen en jongeren met een chronische of langdurige ziekte dat ze niet geïsoleerd raken van hun leeftijdsgenoten. Het is cruciaal dat de sociale contacten en ontwikkeling gewoon doorgaan. Via www.sterrewereld.nl is er voor hen een unieke mogelijkheid om in contact te komen met leeftijdsgenoten, die van elkaar begrijpen wat ze doormaken. Het was lastig om André Kuipers te bereiken, maar toen de vraag om deze site te lanceren onder zijn aandacht kwam, aarzelde hij geen moment.

Meer vrienden online!
Via Sterrewereld, die al enige tijd onder een beperkte groep proef draait, kunnen kinderen en jongeren ongedwongen lol maken met elkaar, chatten, ervaringen uitwisselen, vragen stellen over de toekomst, verhalen schrijven, spelletjes spelen, muziek luisteren of films en series kijken. Het meest waardevolle ervaren zij het uitwisselen van informatie met andere kinderen en jongeren die in dezelfde situatie verkeren. De huidige gebruikers zijn zeer enthousiast, maar zijn op zoek naar nog meer vrienden online!

Kinderfonds ondersteunt Sterrekind
Ondersteund door kinderarts prof. dr. Hans Büller heeft de Stichting Sterrekind deze virtuele wereld ontwikkeld. In Nederland zijn er ruim 250.000 kinderen met een chronische ziekte.

Kinderarts Büller zag dat een langdurig of veelvuldig verblijf in een ziekenhuis een extra drempel in het aangaan van sociale contacten veroorzaakt. Sterrekind zet zich in om voor het einde van 2006 ruim 75.000 kinderen en jongeren via Sterrewereld met elkaar in contact te brengen. Onafhankelijk van waar ze zich bevinden, in een zorginstelling, op school of thuis. Aangezien de doelstelling van Sterrekind aansluit bij de doelstelling van het Ronald McDonald Kinderfonds, ondersteunt het Kinderfonds de lancering van www.sterrewereld.nl .

Speciaal aanbod
De daadwerkelijk jaarlijkse kosten zijn tenminste ¬ 60,- per abonnement. Dankzij sponsors als het bedrijfsleven, fondsen en particulieren kunnen deze kosten worden teruggebracht tot ¬ 30,- per jaar per abonnement. Indien kinderen of jongeren met een chronische of langdurige ziekte zich voor 1 juli 2004 aanmelden, ontvangen zij het eerste half jaar cadeau! Een ontmoetingsplaats op internet vol muziek, films, spelletjes en lotgenotencontact loopt dan tot 1 januari 2006.



Ingezonden persbericht