IFEA EUROPE

Persbericht
Embargo tot donderdag 13 mei 16.00 uur

Den Haag Evenementenstad van het jaar
Grand Prix voor Oerol Festival

In Dordrecht zijn vandaag de Nationale Evenementenprijzen uitgereikt. Burgemeester Deetman van Den Haag nam de inmiddels door veel gemeenten begeerde trofee in ontvangst uit de handen van Hans van Driem, directeur van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen. De Grand Prix, een speciale prijs voor een evenement met een bijzondere geschiedenis, unieke inhoud en internationale uitstraling ging naar het Oerol Festival op Terschelling. 12 andere evenementen in vier categorieën werden eveneens bekroond.

Voor de vierde maal werden in de Augustijnenkerk in Dordrecht, onder grote belangstelling, de Nationale Evenementenprijzen uitgereikt. Den Haag, voor het eerst in de top 3 voor Rotterdam, zag met de eerste prijs de inspanningen van haar vorig jaar opgerichte evenementenbureau bekroond. Rotterdam werd met een aantal spraakmakende evenementen als Camping Rotterdam en tweede en titelhouder Dordrecht verdiende met consistent evenementenbeleid een derde plaats. Runner up is de stad Haarlem die zich voor het eerst een plaats binnen de top 8 gemeenten veroverde en dit jaar goed was voor maar liefst 4 nominaties. Het Terschellingse Oerol festival kreeg de Grand Prix. Het festival werd door de jury aangemerkt als smaakmakend monument binnen de Nederlandse culturele evenementen. De jury wenste het evenement dat ondanks internationale bekendheid jaarlijks worstelt met de financiering een behouden toekomst.
Beste Stadspromotie-evenement van Nederland werd het Haarlemse Bevrijdingspop. Het evenement werd geprezen om zijn rijke historie, gedurfde en vooruitstrevende programmering en voorbeeldfunctie voor landelijk in het leven geroepen afgeleiden.
De dit jaar in het leven geroepen innovatieprijs ging naar het evenement 'Sense', een dancefestijn voor doven en slechthorenden.

Verder zag de uitslag er als volgt uit:

Evenementenstad van het jaar:

1. Den Haag

2. Rotterdam

3. Dordrecht

Grand Prix:
Oerol Terschelling

Beste Stadspromotie-evenement:

1. Bevrijdingspop Haarlem

2. Tilburgse Kermis Tilburg

3. Delfsail

Beste Regio-evenement:

1. Zwarte Cross Festival Halle

2. Ballonfeesten Joure

3. Regio Haarlem Cup Haarlem

Innovatieprijs:

1. Sense Rotterdam

2. Camping Rotterdam Rotterdam

3. Kwartiermakersfestival Haarlem

Leukste Stadsevenement:

1. Fluisterboot Int. Poppentheaterfestival Dordrecht
2. Cultureel Festival Virus Eindhoven
3. Flaeijel Feest Oude en Nieuwe Horne


---

Voor inlichtingen en afspraken over embargonieuws: Joost ter Waarbeek 06-12998682

Adres uitreiking: Augustijnenkerk

13 mei 04 16:00