Nationaal Actieplan Seksueel Misbruik Kinderen

Bureau Jeugdzorg luidt noodklok

'Loverboys actief in Zaanstreek'

Minderjarige meisjes in de Zaanstreek worden steeds vaker slachtoffer van loverboys. Dat vermoedt Bureau Jeugdzorg. Er zijn nog geen aangiftes gedaan, maar er zijn wel signalen dat meiden rond scholen worden benaderd en worden meegenomen door mannen.

Bureau Jeugdzorg deed deze uitspraken tegen RTV Noord-Holland. Het Bureau wil graag dat scholen meisjes voorlichting gaan geven over de loverboys. Loverboys zijn eerst het vriendje van het meisje en uiteindelijk dwingen ze de meiden om seks met volwassen mannen te hebben. De meisjes zouden geen aangifte durven doen uit angst voor bedreigingen. Vorige maand gaf de Tweede Kamer aan dat zij een steviger aanpak van loverboys voor ogen heeft. PvdA en VVD zijn voor een keihard optreden tegen mannen die jonge meisjes eerst inpalmen en vervolgens tot prostitutie dwingen.

Uit onderzoek uit 1998 is gebleken dat er tussen de 1000 en 1500 minderjarige meisjes en jongens gedwongen in de prostitutie werken. De Kamer vroeg om een nieuw onderzoek met recente gegevens. Donner wil dat er een expertisecentrum wordt opgericht om de loverboysproblematiek te bestrijden. Dat zou, wat de minister betreft, moeten worden ondergebracht bij het onderzoekscentrum naar huiselijk geweld.

Kijk voor meer informatie over de Loverboyproblematiek op:
* http://www.lover-boy.nl (Zwolle)

* http://www.bewareofloverboys.nl (Amsterdam)


---


---

Laatst gewijzigd: 13-05-2004