Politiebond ACP

Kaderschool ACP weer van start!

Wat dacht je ervan om mee te denken en mee te praten over het vakbondswerk van de ACP? Heb je ideeën over hoe bepaalde dingen nog beter kunnen of wil je graag met nieuwe (beleids)initiatieven komen? Dan zou de Kaderschool ACP iets voor jou kunnen zijn.

Haal het beste uit jezelf en de ACP

In september dit jaar gaat de Kaderschool ACP weer van start. Op de Kaderschool worden vrijwilligers opgeleid die de ACP in de komende jaren nog sterker willen maken. Daarmee zijn ze van grote betekenis voor de ontwikkeling van de politievakorganisatie. Maar ook voor henzelf is de kaderschool van grote waarde.

Lees hieronder meer over de opleiding om te bepalen of dit iets voor jou is.

Voor wie?

De Kaderschool ACP is een opleiding voor vrijwilligers binnen Politievakorganisatie ACP die (op termijn) strategische functies innemen in de vereniging ACP of in medezeggenschapsorganen zoals het Bondsbestuur, de Ondernemingsraad en Regionale of Landelijke Raden.

Welke onderwerpen komen aan de orde?

In de modules wordt ingegaan op: de vakbondsgeschiedenis; de vereniging ACP; arbeidsvoorwaarden en medezeggenschap; en individuele belangenbehartiging. Daarnaast is er in diverse modules aandacht voor de vaardigheden die vrijwilligers nodig hebben om hun vrijwilligerswerk bij de ACP te verrichten.

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding duurt 10 maanden (september 2004 juni 2005) en bestaat uit twee delen. Het basisdeel bestaat uit 6 modules van zowel 2 dagen als 1 dag. Na het met goed gevolg afleggen van het basisdeel, bestaat de mogelijkheid om een aantal verdiepingsmodules te volgen.

Wat kun je als deelnemer verwachten?

De Kaderschool ACP is een opleiding waarin zingeving en bezieling, theoretische verdieping en verbreding, verbetering van vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling worden geïntegreerd. De opleiding biedt een uitstekende basis voor vrijwilligerswerk bij de ACP, maar is ook heel toepasbaar in het dagelijks werk. De modules worden verzorgd door Politievakorganisatie ACP in samenwerking met externe scholingsinstituten. De deelnemers krijgen na afronding een certificaat van deelneming.

Wat verwachten wij van de deelnemers?

Vanzelfsprekend wordt gevraagd om voorbereiding van en aanwezigheid bij alle modules. De voorbereiding van de modules vraagt in totaal per module gemiddeld 2 á 3 dagdelen zelfstudie (inclusief thuisopdrachten). Na afronding van de opleiding binden de deelnemers zich voor een aantal jaren aan werkzaamheden voor of namens Politievakorganisatie ACP.

Informatie en opgave

Voor een informatiepakket en opgave wend je je tot Aukje Smet: e-mail scholing@acp.nl of telefoon (033) 495 28 88. Uiteraard kun je ook contact opnemen met de regiobestuurder (bereikbaar via hetzelfde nummer). Het is belangrijk dat inschrijvingen uiterlijk 1 juni aanstaande binnen zijn. Een intakegesprek maakt deel uit van de selectie.

N.B. Er zijn maximaal 18 plaatsen beschikbaar.


-in kader onderaan-

Geen kaderschool en toch vrijwilliger worden?

Is de Kaderschool ACP niets voor jou, maar wil je wel op een andere manier actief worden? Er zijn vele mogelijkheden binnen het vrijwilligerswerk van Politievakorganisatie ACP. Bespreek het met de regiobestuurder van jouw regio (bereikbaar via het bondskantoor op telefoonnummer (033) 495 28 88).