Politie Gelderland-Zuid

1. Gelderland-Zuid
2. Korpsstaf

Datum  Nijmegen, donderdag 13 mei 2004[pic]donderdag 13 mei 2004     
                                                                     
Van    Jose Albers, GSM-nummer 06.53240175 / afdeling Communicatie   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen


Politie zoekt getuigen zedenzaak

Op woensdag 5 mei (Bevrijdingsdag) is een 19-jarige Nijmegenaar op de Burgemeester Daleslaan slachtoffer geworden van een zedendelict. De man fietste daar 's morgens omstreeks kwart over 10, komende uit de richting van de Weg door Jonkerbos toen hij ter hoogte van het oorlogskerkhof van fiets werd getrokken en het bos werd ingevoerd. Daar zijn onzedelijke handelingen met hem gepleegd.

De politie heeft meteen daarna de omgeving afgezet en is een onderzoek gestart. Woensdag 12 mei heeft de politie een passantenonderzoek gehouden, maar dat heeft tot op heden niets opgeleverd. Daarom is de politie is op zoek naar mensen die tussen kwart over 10 en 11 uur op daar in de buurt waren van het incident en iets hebben gezien wat de politie verder kan helpen in het onderzoek. Zij kunnen daarvoor contact opnemen met het onderzoeksteam via 0900-8844.

(Voor vragen kan contact worden opgenomen met Myranda Theunissen:06-22930991)


Aangehouden voor drugsbezit

. Woensdagavond is een 19-jarige Nijmegenaar op de Koninginnnelaan aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. De man had zich schuldig gemaakt aan verkoop van drugs. Een kleine hoeveelheid harddrugs die bij de man werd aangetroffen is in beslag genomen.
. Een 20-jarige Nijmegenaar is diezelfde avond aangehouden op de Oude Nonnendaalseweg voor soortgelijk feit. Toen agenten de man wilden aanhouden rende hij er vandoor. Met behulp van enkele, door omstanders, aangeboden fietsen zetten de agenten de achtervolging in waarop de verdachte even later werd aangehouden. Een tijdens de vlucht weggegooid zakje met harddrugs werd in de omgeving aangetroffen en in beslag genomen.

Autodiefstal
. Woensdagmiddag is vanaf de Van Diemerbroeckstraat een rode Volkswagen Golf, kenteken HH-RB-09, weggenomen.
. Woensdagavond is vanaf de Willemsweg een blauwe Fiat Seicento, kenteken 74-HG-LZ, weggenomen.

Aangehouden na vernielingen

Een 34-jarige Nijmegnaar is woensdagavond aangehouden voor het vernielen van een ruit van een horecagelegenheid aan de Bloemerstraat. Onbekend is wat de aanleiding hiertoe
Is geweest.


Verboden knevelketting

Een 19-jarige vrouw is woensdagnacht aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie. De vrouw had in haar handtas een knevelketting bij zich en zat als passagier in een auto die op grond van deze wetgeving werd onderzocht. De ketting is in beslag genomen.


Verkeerscontrole

. Woensdagmiddag werd tussen 15.30-20.30 uur een controle gehouden op de Willemsweg en de kruising St. Annastraat/Hatertseweg met hulp van 2 agenten op een motor. 10 bestuurders kregen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed, 13x niet dragen autogordel 10x negeren rood verkeerslicht, 14x voor overtreding van o.a. Mobiel telefoneren, negeren doorgetrokken streep, negeren parkeerverboden. In totaal werd 37x proces-verbaal opgemaakt.
. Woensdagavond werd eveneens gecontroleerd op de Weurtseweg/Energioeweg/Molenweg. Daarbij werden 25x proces-verbaal opgemaakt voor onder andere 16x overschrijding maximumsnelheid, 4x niet dragen van autogordel en enkele keren onnodig claxonneren, weggooien van afval, onverzekerd rijden.

District Tweestromenland

Geen Bijzonderheden


District De Waarden

Zaltbommel - beroving opgelost
De politie heeft de afgelopen week drie mannen aangehouden en gehoord in verband met de overval op een oudere vrouw, vorig jaar 13 september. Die avond overvielen drie mannen de vrouw in haar woning aan de Aakstraat waarbij niets werd buitgemaakt. Enkele weken geleden is het onderzoek heropend waarna de verdachten zijn aangehouden. Twee 18-jarige verdachten zijn afkomstig uit Zaltbommel, de derde 16-jarige verdachte uit Overberg. Een van de 18-jarige verdachten heeft de poging diefstal met geweld bekend en zit nog steeds vast, de tweede wordt vandaag voorgeleidt bij het openbaar ministerie. De 16-jarige verdachte ontkend zijn betrokkenheid en zit zijn lopende straf in een jeugdinrichting uit, hij moet later voorkomen. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt terzake diefstal met geweld en/of afpersing cq. poging daartoe.

Culemborg - drie aanhoudingen na baldadigheid
De politie heeft donderdagmiddag drie jongeren aangehouden voor openlijk geweld cq baldadigheid op de Beethovenlaan. De verdachten varieren in de leeftijd van 15-, 16-, 17 jaar en zijn afkomstig uit Culemborg. Tijdens de laatste schooldag voor examenkandidaten maakten de verdachten zich op het schoolterrein schuldig aan o.a. het gooien van eieren naar andere scholieren. Twee 17-jarige meisjes hebben daarnaast aangifte gedaan van eenvoudige mishandeling en openlijke geweldpleging.Op dit moment onderzoekt de politie de zaak nog.
Blik op veilig

Snelheidscontrole op

Plaats    Straat       Tijd        MaximumVoer-AantaHoogst
                                          tuigel    gemete
                                   Snelhein    bekeun     
                                   d           rd   snelhe
                                                    id    
Nijmegen  Groesbeeksewe07.25-10.25 50     1872 22   76    
          g                                               
Beneden-LeVan          19.45-22.00 50     1059 35   78    
euwen     Heemstraweg                                     
Heilige   Nijmeegsebaan07.30-12.30 50     3337 171  92    
Landsticht                                                
ing                                                       
BuurmalsenRijksstraatwe16.00-16.30 50     1212 63   88    
          g                                               


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --