Gemeente Rotterdam

Nr. 61
13 mei 2004

Wolfert van Borselenpenning voor Rudy Voogd

De heer R.P. Voogd heeft gisteren de Wolfert van Borselenpenning ontvangen uit handen van burgemeester Opstelten. De heer Voogd nam afscheid van de Stichting Bevordering Volkskracht waar hij 22 jaar aan verbonden was, eerst als secretaris en vanaf 1991 als voorzitter.

Rudy Voogd heeft als vierde voorzitter het werk van Volkskracht in de afgelopen jaren een enorme impuls gegeven. De burgemeester prees hem om zijn visie en zijn manier van werken. De burgemeester sprak over de heer Voogd: "Hij combineert in zich een strategie voor de lange termijn en een sterk gevoel voor snel optreden als dat nodig is". Volkskracht is niet een stichting die alleen grote projecten steunt, bij de keuze wordt zorgvuldig opgelet wat voor de Rotterdammers belangrijk is. Vijfhonderd instellingen en personen, allochtonen en autochtonen doen jaarlijks een aanvraag voor een bijdrage. Grote projecten als het Arboretum Trompenburg, Villa Sonneveld, de Jurriaansezaal en de Willem Burger Congreszaal in de Doelen zijn o.m. met bijdrage van Rudy Voogd gerealiseerd. Daarnaast is hij voorzitter van de Van Leeuwen Van Lignac Stichting geweest.

De onderscheiding wordt uitgereikt aan personen die zich op cultureel gebied gedurende een lange periode verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving en is vernoemd naar de stichter van de stad, de edelman Wolfert van Borselen.

noot voor de redactie/