Utrecht stad, 16.00 uur

Utrecht 13-05-2004 - Nieuwsbericht Utrecht stad

Interne diefstal

UTRECHT- Op 4 mei werd een vrouw aangehouden nadat ze vermoedelijk goederen had gestolen van verschillende bejaarden.

Bij de politie waren begin april meldingen binnengekomen dat er goederen werden gestolen uit een bejaardenhuis aan de Kennedylaan. De politie startte een onderzoek en had het sterke vermoeden dat een medewerker van het verzorgingstehuis verantwoordelijk was voor de diefstallen. Nadat genoeg bewijs was verzameld, kon de 33-jarige vrouw uit Utrecht worden aangehouden. De vrouw was werkzaam als verzorgster in het tehuis.

Na verhoor van de rechercheurs bekende zij verscheidene keren geld van bewoners te hebben gestolen evenals een hoeveelheid sieraden te hebben weggenomen Het geldbedrag, enkele honderden euros, werd uitgegeven aan luxegoederen. De gestolen sieraden die werden aangetroffen bij de vrouw, zo'n 18 a 20 stuks konden tot op heden niet worden teruggebracht naar de rechtmatige eigenaren. De politie heeft foto's opgehangen van deze sieraden in het bejaardentehuis voor mogelijk herkenning en zal een avond organiseren om de sieraden te tonen aan de bewoners.

De diefstallen zouden hebben plaatsgevonden vanaf juni 2003 tot heden. De vrouw is per direct bij het verzorgingshuis ontslagen. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.