Nationaal Actieplan Seksueel Misbruik Kinderen

Grootste pedofilierechtszaak uit de Franse geschiedenis van start gegaan

Gisteren is de grootste pedofilierechtszaak uit de Franse geschiedenis van start gegaan. Op het proces, dat dinsdag begon, staan 17 mensen terecht, onder wie zes vrouwen. De groep wordt beschuldigd van het misbruiken van 18 kinderen.

Eén van de hoofdbeschuldigden van het proces in het Noord-Franse Saint-Omer heeft woensdag bekend dat ze haar eigen kinderen verkracht heeft. "Ik heb mijn eigen kinderen verkracht", verklaarde Myriam D. (37). "Ik begrijp niet waarom ik dit gedaan heb", voegde ze eraan toe na een ondervraging van ruim een uur. De feiten zouden in de periode 1995-2000 gepleegd zijn. In het appartement van Myriam en Thierry D. werden kinderen van 3 tot 12 jaar verkracht, mishandeld en gedwongen naar porno te kijken.

De affaire kwam in december 2000 aan het licht, toen maatschappelijke diensten vermoedens kregen van misbruik van de vier kinderen van het paar. De man en vrouw 'verhuurde' de kinderen aan een pedofielennetwerk bestaande uit buren en vrienden. Onder de beschuldigden bevinden zich ondermeer een verpleegster een gerechtsdeurwaarder en een priester.

Als de verdachten schuldig worden bevonden hangt ze een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd. Het proces zal waarschijnlijk zes weken in beslag nemen.


---


---

Laatst gewijzigd: 13-05-2004