Politie Gelderland-Midden

Otterlo/Voorthuizen; politie lost 6 diefstallen uit auto op
Publicatiedatum: 13-05-2004

Een alerte melding van een getuige in Voorthuizen stelt de politie in de vroege ochtend van 23 maart in staat om twee verdachten aan te houden. Het gaat om een 23- en een 26-jarige man uit Litouwen. Zij hebben inmiddels bekend zes auto"s te hebben open gebroken in Otterlo en Voorthuizen. Een deel van de buitgemaakte goederen is terug gevonden en inmiddels weer terug gegeven aan de respectievelijke eigenaars. Opvallend is dat - volgens de twee mannen - een tweetal auto's helemaal niet afgesloten bleek te zijn.

De getuige meldt de politie in eerste instantie dat de mannen zich verdacht ophouden in de omgeving van de Hoofdstraat. Enige tijd later meldt een andere getuige dat twee verdachte personen zouden zijn weggereden in een auto met een Litouws kenteken. Een auto die de agenten kort daarvoor in tegengestelde richting gepasseerd is. Snel handelen is dan de boodschap. Door de meldkamer van de politie worden omliggende politiekorpsen geïnformeerd. Verder stuurt de meldkamer eenheden aan die post in moeten nemen op strategische punten.

Aangehouden
Na enige tijd wordt de auto gesignaleerd onder Baarn. Na een korte achtervolging lukt het de verdachten aan te houden. Hun auto wordt in beslag genomen. Eenmaal terug in Ede begint het onderzoek. In de auto van de verdachten worden goederen gevonden, die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Later verklaren de verdachten in Otterlo 2 auto's te hebben open gebroken en in Voorthuizen 4 auto's. Daarna nemen zij voornamelijk autoradio's weg.

De politie heeft proces-verbaal op gemaakt tegen het tweetal. Beiden zitten nog vast.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---