Gemeente Dordrecht


Het Gezondheidspark komt eraan

Na het college van Burgemeester en Wethouders en het college van bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis, stemt ook de Dordtse gemeenteraad in met de realisatie van het Gezondheidspark met Sportboulevard in Dordrecht. Wethouder C. Sas noemde het besluit voor de realisatie "een aanwinst voor de inwoners van Dordrecht en de regio".

Unieke combinatie
Het huidige knooppunt wordt omgevormd tot een gezondheidspark met sportboulevard, waarbij zorg verbonden wordt aan sport, recreatie en commerciële voorzieningen. In het Gezondheidspark kan een breder en gedifferentieerder pakket van diensten en een betere service worden aangeboden. Het Gezondheidspark biedt plaats aan functies die zowel voor sport als voor de gezondheidszorg interessant zijn, zoals fitness, sportgeneeskunde en fysiotherapie.

Nog niet eerder in Nederland is op deze schaal zo'n unieke combinatie gevormd van sportvoorzieningen, gezondheidszorg- en ziekenhuisvoorzieningen en commerciële functies.

Het nieuwe zorgknooppunt
Het zorgknooppunt Dordwijk beslaat de gehele driehoek tussen de N3, het Overkamppark en de Oudendijk en wordt een belangrijk voorzieningenknooppunt voor Dordrecht en de regio. De belangrijkste gebruikers van het gebied Dordwijk, het Albert Schweitzer ziekenhuis en de sportsector, brengen hun functies samen op een hoger kwaliteitsniveau door gebruik te maken van synergie. Dit jaar wordt begonnen met de bouw van parkeervoorzieningen. In 2010 wordt het Gezondheidspark met Sportboulevard opgeleverd.