Gemeente Den Haag

mei 2004
Den Haag verkozen tot evenementenstad van Nederland

De gemeente Den Haag is blij dat zij is verkozen tot nationale evenementenstad van het jaar. Den Haag werd uitverkozen boven Amsterdam, Rotterdam, Dordrecht, Almere, Haarlem, Nijmegen en Tilburg.

Jaarlijks vinden in Den Haag de grote en gratis toegankelijke publiekstrekkers Parkpop, het Internationaal Vuurwerkfestival, het internationale Sandsculpture Festival, Den Haag Sculptuur (de tentoonstelling Beelden op het Voorhout) en Koninginnenach plaats. Deze trekken per evenement vele honderdduizenden toeschouwers.

Ook vinden er veel andere bekende evenementen plaats, zoals het North Sea Jazz Festival, het Holland Dance Festival en het CaDance Festival, de North Sea Reagatta, de City-Pier-City loop, het Concours Hippique, het topdarttoernooi The International Darts League, de Pasar Malam Besar, de Nieuwjaarduik, Crossing Border, de Ha-Schi-Ba en het NK Beach Volley.

Wethouder Wilbert Stolte, verantwoordelijk voor het evenementenbeleid: "Dit is goed nieuws voor Den Haag. De concurrentie was groot, dus het is een groot compliment aan alle organisatoren van de evenementen die hun nek wilden uitsteken. Ook een compliment aan Den Haag Marketing & Events en de ambtenaren die het evenementenbeleid uitvoeren. In Den Haag hoor je geluiden dat er weinig zou kunnen en dat het er saai zou zijn. Deze uitverkiezing is toch een blijk van het tegendeel. Het lijkt wel alsof mensen van buiten Den Haag er anders tegenaan kijken. Overigens blijven we letten op afdoende veiligheid van onze inwoners en de bezoekers van evenementen. En dat brengt, helaas, wel eens beperkingen met zich mee. Laten we in Den Haag samen verder werken aan de bestaande en nieuwe evenementen en trots zijn op wat Den Haag te bieden heeft. Er is ook leven na North Sea Jazz."

Jaarlijks bekroont de Stichting Nationale Evenementenprijzen de beste publieksevenementen en de beste evenementenstad van het jaar.