Time : 5:02:33 PM
Date : Thursday, May 13, 2004
Sender Name: Child Focus

Oproep tot solidariteit van Child Focus levert meer dan 200.000 euro op

Brussel, 13 mei 2004.

De grote sensibilisatie- en fondsenwervingsactie Help ons helpen die op 3 mei is gestart en met een grote finale eindigt op 15 mei heeft reeds 216.000 euro opgebracht. Child Focus is bijzonder erkentelijk, maar legt nog veel hoop in de schenkingsbeloften en in de verkoop bij opbod van de voorwerpen aangeboden door bekende personen.

Tot 15 mei kan al wie die wenst zijn steun betuigen door via het telefoonnummer 070/22 22 55 een schenkingsbelofte te doen. Het publiek kan bovendien terecht in de winkelcentra die partner zijn om informatie te krijgen over de werking van het Centrum en om ter plaatse een goede daad te stellen. Daartoe zal het publiek wat munten of een briefje kunnen steken in de spaarpotten die daartoe geplaatst werden in de winkels of de mascotte van de actie, een knuffelkip, ter plaatse bestellen. Deze heeft een groot succes gekend en is praktisch uitgeput. Op 15 mei, de laatste dag en grote finale, wordt een veiling georganiseerd van voorwerpen van bekende personen die hun steun zodoende willen betuigen.

In de Grand Bazar Shopping in Antwerpen worden volgende voorwerpen verkocht bij opbod : een gesigneerde training van Jean-Marie Pfaff, gedragen tijdens zijn carrière bij Bayern München, om 12u. Jean-Marie Pfaff is peter van Help ons helpen in Vlaanderen en zal zelf aanwezig zijn. De gesigneerde groene trui van Eddy Merckx, gedragen tijdens de Ronde van Romandië en een gesigneerde voetbaltrui van de Rode Duivels om 16u30.

In Gent Zuid Shoppingcenter zullen om 14u een gesigneerde trui van Geert De Vlieger, doelman van de Rode Duivels en gesigneerde Nike handschoenen van Jean-Marie Pfaff, gedragen tijdens vriendschappelijke wedstrijden geveild worden. Ook in Gent zal de peter van de actie ter plaatse zijn. Om 16u30 zullen de fiets van Paul Van Himst, hem geschonken na de Wereldbeker in 1994 en een schets van de cartoonist ZAK geveild worden.

In Ring Shopping Center in Kortrijk worden om 14u twee truien van wielrenners geveild : van Johan Museeuw, gedragen tijdens zijn laatste wedstrijd (Scheldeprijs Vlaanderen) en van Peter Van Petegem.

Vanaf 15u30 is Jean-Marie Pfaff aanwezig voor de veiling van zijn gesigneerde Reusch handschoenen die hij als keeper gedragen heeft tijdens zijn internationale carrière.

In Waasland Shopping Center in Sint Niklaas gaat de verkoop bij opbod van een schets van de cartoonist ZAZA, en van een schilderij van de bekroonde artieste Alice Bucquet om 12u door. Om 16u30 worden gesigneerde voetbalhandschoenen van Geert De Vlieger en een voetbaltrui van Gert Verheyen te koop aangeboden.

In M2 Shopping Center in Maasmechelen zal het publiek om 12u kunnen bieden voor een voetbaltrui gesigneerd door de spelers van RC Genk en een pak van 'Boma' alias Marijn Devalck uit FC de Kampioenen en om 16u30 voor een gesigneerde tennisraket van Kim Clijsters en een voetbal gesigneerd door de Rode duivels.

Radio Contact, de radiopartner van Help ons helpen zal op 15 mei de ganse dag de actie en de evolutie van de geldinzameling in verschillende winkelcentra volgen. Een aantal voorwerpen worden enkel via www.radiocontact.be aangeboden: de gesigneerde gouden plaat 'You are the reason' van Koen Wauters en Sarah, een gesigneerde witte strik van Helmut Lotti, een gesigneerde poster van K3 en een gesigneerd T-shirt van de zangeres van Spring, Cara Vander Auwera.

Nog andere voorwerpen worden geveild op de gespecialiseerde site eBay (www.ebay.be) , zoals een gesigneerde trui van Lance Armstrong, een outfit van de piloot Jean-Michel Martine, een Chanel kleed van Céline Dion, een gesigneerde raket van John Mc Enroe en een hoed ontworpen door Mireille van den Borne, leverancier van Prinses Mathilde.

De volledige lijst van te koop aangeboden voorwerpen staat op de site www.childfocus.be

Informatie voor de pers

Isabelle MARNEFFE
02/475 44 60
isabelle.marneffe@childfocus.org

Colette BRICHAUX
02/475 44 22
colette.brichaux@childfocus.org