Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


13 mei 2004


Onderwerp: 24 bekeuringen tijdens schoolverkeersexamen


Wie geeft het goede voorbeeld ? Vandaag tijdens het schoolverkeersexamen was dat zeker niet de automobilist. Agenten die het examen begeleidden hebben het kenteken van 24 overtreders genoteerd en men kan de bon thuis verwachten. Van de 142 slaagden er trouwens 140.


Vanmorgen werd in Eerbeek de praktische proef voor het schoolverkeersexamen verricht. Er deden 142 kinderen aan mee en zij volgden gekleed in een hesje een speciale route.
Onderweg stonden controleurs van 3VO en de politie om te kinderen te beoordelen op hun gedrag in het verkeer.


Bij de kruising Loenenseweg/Kloosterstraat konden de kinderen de kruising op fietsen (rechts had hierbij voorrang) of ze konden via de zebra naar de overkant lopen. Opvallend was hoeveel automobilisten zich niet als een heer in het verkeer gedroegen !


De wijkagent die bij bedoelde kruising stond is dan ook erg geschrokken van het verkeersgedrag van de automobilisten. Er zijn 24 bekeuringen uitgeschreven.


In het belang van de verkeersveiligheid doet de politie een dringend beroep op alle automobilisten: realiseer je eens hoe kwetsbaar een kind in het verkeer is !


Einde bericht


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 60 52

---- --