Provincie Overijssel

Alex Bolhuis wordt waarnemend burgemeester van Losser

Alex Bolhuis wordt met ingang van 17 mei 2004 waarnemend burgemeester van de gemeente Losser, zo heeft Commissaris van de Koningin mr. Geert Jansen vandaag bekend gemaakt. De heer Bolhuis is de opvolger van burgemeester Van den Nieuwboer - Langenkamp, die met ingang van 1 juni aanstaande met vervroegd pensioen gaat. Eerder vandaag maakten de fractievoorzitters van de politieke partijen in de Losserse gemeenteraad kennis met Bolhuis.

De heer Bolhuis is lid van het CDA. Hij is 53 jaar, getrouwd en heeft vier kinderen. Van 1990 tot en met oktober 1992 en van mei 1994 tot en met november 2001 was de heer Bolhuis wethouder in gemeente Apeldoorn. Zijn laatste portefeuille bestond uit: Financin, Milieu, Belastingen, Luchtvaartzaken, Archief en Cultuur. Tevens was hij lid van verschillende adviescommissies van de VNG, waaronder Financin. Eerder werkte hij in verschillende managementfuncties in het bedrijfsleven en als docent. Op dit moment is de heer Bolhuis werkzaam als interim-adviseur bij Essent Milieu te Zwolle.

Door het vertrek van burgemeester Van den Nieuwboer-Langenkamp is het burgemeestersambt in de circa 22.580 inwoners tellende gemeente Losser vacant. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wordt gevraagd deze burgemeestersvacature open te stellen, zodra de gemeenteraad van Losser het profiel voor de nieuw te benoemen burgemeester heeft geschetst. Het streven is erop gericht de procedure om te komen tot een nieuwe burgemeester te starten na het zomerreces. Binnen vier maanden nadat de gelegenheid tot sollicitatie is geboden dient de gemeenteraad vervolgens een aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties te zenden.

© 2004 Provincie Overijssel