SAP

NetWeaver uit met `adaptive computing'

SAP breidt NetWeaver uit met `adaptive computing'

New Orleans - May 13, 2004 - SAP biedt binnen SAP NetWeaver, het integratie- en applicatieplatform van SAP, nu ook de mogelijkheid van `adaptive computing'. Met deze uitbreiding kunnen gebruikers hun hardware-investeringen optimaal benutten, door efficiënter en flexibeler te werken. Bij de verdere ontwikkeling van `adaptive computing' werkt SAP nauw samen met belangrijke hardwareleveranciers als Dell, Fujitsu en Fujitsu Siemens Computers, HP, IBM, Intel Corporation, Network Appliance, Sun Microsystems en T-Systems. De samenwerking moet ertoe leiden dat de hardware optimaal bijdraagt aan vergroting van performance van server en database.

De `adaptive computing'-mogelijkheid van SAP NetWeaver richt zich onder meer op `shared services'. Hierdoor kunnen SAP applicaties binnen enkele minuten aan hardware worden toegewezen. De gebruiker krijgt de beschikking over een centraal punt van waaruit de software wordt gecontroleerd en beheerd. Voor gebruikers betekent dit een maximale stroomlijning van de besturing van hun IT-omgeving.

Samenwerking
De eerdergenoemde hardwareleveranciers doen meer dan het ondersteunen van de `adaptive computing'-mogelijkheden van SAP NetWeaver. Zij werken ook met SAP samen als het gaat om de uitbreiding van de inzet van blade servers en virtuele servers, zodat gebruikers hun IT-infrastructuur kunnen vereenvoudigen, verschillende hardware beter op elkaar is af te stemmen en de operationele kosten zijn te beperken.

Om samenwerking en innovatie te focussen op de klantwaarde heeft SAP het Adaptive Computing Council opgericht. Dit Council heeft onlangs de Adaptive Computing Compliance Test beschikbaar gesteld. Hiermee kunnen gekwalificeerde partners hun nieuwste en meest innovatieve technologieën tegen de `adaptive computing'-mogelijkheden van SAP NetWeaver aan houden. De `adaptive computing'-uitbreiding van SAP NetWeaver is vanaf juni 2004 beschikbaar. Meer hierover is te vinden op service.sap.com/adaptive.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in business software-oplossingen. Met deze oplossingen bedient SAP zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote internationale ondernemingen. Met behulp van mySAP Business Suite verbeteren bedrijven overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij hun bedrijfsvoering en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP NetWeaver, het open integratie- en applicatieplatform voor op webservices gebaseerde applicaties, vormt hiervoor de basis. SAP heeft momenteel 28 branchespecifieke marktoplossingen, variërend van de luchtvaartindustrie tot nutsbedrijven. Op dit moment gebruiken meer dan 22.600 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het totale aantal SAP installaties is wereldwijd gestegen tot boven 76.100. SAP heeft dochterondernemingen in meer dan vijftig landen. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'.

---