Opening bijzondere expositie van Floor de Bruyn Kops
Bron: Rechtbank Dordrecht

Datum actualiteit: 11-05-2004

De President van de rechtbank Dordrecht, mr. W. van Veen, opent donderdag 13 mei a.s. om 15.30 uur een bijzondere expositie van Floor de Bruyn Kops. De geëxposeerde werken staan geheel in het teken van justitie. Met de gedachte "achter de ogenschijnlijke onbewogenheid van zwarte toga's ligt een wereld vol grote en kleine emoties" maakte zij een collectie over justitie, waarvan een deel tentoongesteld wordt.

De opening vindt plaats op de 2e etage van de rechtbank. Op deze etage kunnen bezoekers aan de rechtbank tot eind juli van dit jaar een groot aantal schilderijen bewonderen van de kunstenares.

Deze expositie is extra bijzonder, omdat zij deel uitmaakt van het randprogramma rondom de nieuwe muziektheatervoorstelling Oresteia, verzorgd door Muziektheater Hollands Diep. Ook de muziektheatervoorstelling voor en door jongeren "De Zaak Sven", die in de maand juni diverse malen wordt opgevoerd in de rechtbank Dordrecht, maakt tevens deel uit van deze randprogrammering.

Tijdens de opening van de expositie zal bovendien in een van de zittingszalen een film worden getoond over het werk van Floor de Bruyn Kops.

OVER HAAR WERK:
Dynamiek is belangrijk in de schilderkunst van Floor de Bruyn Kops. Dynamiek in natuur en verbeelding die tijdens het schilderen opkomen laat ze vrij toe. Ze kunnen verwerkt worden in de compositie. Haar werkwijze lijkt in eerste instantie intuïtief en procesmatig. Toch werkt ze doelbewust met kleuren en vormen, licht en ruimte in zowel figuratieve als abstracte composities.
De natuur vormt een voortdurende inspiratiebron. Ze is voortdurend op zoek naar de essentie in de schilderkunst. Die essentie wordt gevormd door dynamiek, een thema dat eveneens tot uiting komt in onderwerpen als het circus of in naakten in relatie tot hun omgeving. Zij schildert bovendien landschappen en stillevens, waarin bewust wordt gespeeld met perspectief, verandering en gelaagdheid.

BELANGSTELLENDEN ZIJN VAN HARTE WELKOM om -op werkdagen- de expositie te komen bekijken, maar uiteraard ook tijdens de opening van de expositie!

INFORMATIE over de expositie:
Mw. Marleen Oele (telefoon 078-6391283).