UNIVERSITEIT NYENRODE

Roberto Flören houdt oratie als hoogleraar Familiebedrijf


- PERSUITNODIGING -

Breukelen, 11 mei 2004 - Prof.dr. Roberto H. Flören, hoogleraar Family Business and Business Transfer, zal op donderdag 13 mei 2004 zijn ambt in het openbaar aanvaarden met het uitspreken van een rede in het Pfizer Auditorium van Universiteit Nyenrode. Zijn rede is getiteld 'Familiebedrijfskunde'. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Oratie prof.dr. Roberto Flören
Donderdag 13 mei, 16.00 uur
Pfizer Auditorium
Universiteit Nyenrode
Straatweg 25
3621 BG Breukelen

Optieregelingen, gouden handdrukken, maximaliseren van aandeelhouderswaarde, zelfverrijking en korte termijn strategieën. Te vaak vult het (internationale) bedrijfsleven op negatieve wijze de krantenpagina's. Veel minder aandacht is er voor het familiebedrijf, de ruggengraat van de economie. Meer dan 55 procent van alle Nederlandse bedrijven is een familiebedrijf. Niet alleen onderscheidt het familiebedrijf zich van niet-familiebedrijven door haar betrokkenheid en loyaliteit naar klanten en personeel, maar ook leidt haar lange termijn visie tot betere financiële resultaten.

Over Roberto Flören
Roberto Flören behaalde zijn Bachelor diploma aan Universiteit Nyenrode en zijn MBA aan de University of Florida (minor in Finance). Zijn promotieonderzoek was getiteld: 'Crown Princes In The Clay; an empirical study on the tackling of succession challenges in Dutch family farms.'
Flören maakt deel uit van het Center for Entrepreneurship (NCE). Hij bekleedt de Insinger de Beaufort leerstoel in Family Business and Business Transfer.

Over Nyenrode
Universiteit Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op ondernemerschap in een internationale omgeving. De universiteit biedt onder meer mastersopleidingen op het gebied van bedrijfskunde, rechten en accountancy. Opgericht in 1946 door en voor het bedrijfsleven, is Nyenrode tevens kennis- en ervaringscentrum voor managers en ondernemers.


- EINDE BERICHT -

Noot voor de redactie (