Gemeente Voorburg-Leidschendam


Vrijwilligers delen kennis

Persbericht, Leidschendam-Voorburg, 10 mei 2004
---

4e Kenniscafé voor vrijwilligers op 13 mei 2004

Op donderdag 13 mei organiseert Leidschendam-Voorburg een kenniscafé voor besturen, kaderleden en coördinatoren van
vrijwilligersorganisaties en organisaties die met vrijwilligers werken. Het kenniscafé heeft als thema ´fast dating´. Door een ´markt´ worden de vrijwilligersorganisaties in de gelegenheid gesteld om kennis en vaardigheden uit te wisselen. ´Via deze originele methode kunnen vrijwilligersorganisaties de bij hun aanwezige kennis en talenten aanbieden aan andere organisaties of zelf bij derden halen. Als gemeente denken wij er goed aan te doen de organisaties hierbij te faciliteren´, aldus wethouder Beimers (vrijwilligerswerk).

Voorafgaand aan de ´markt´ houdt Lucas Meijs een korte lezing. Lucas Meijs is verbonden aan de Erasmusuniversiteit en bekleedt de bijzondere leerstoel Vrijwilligerswerk, civil society en ondernemingen. Hij zal ook het fast-dating programma leiden.

Project Vitaal Vrijwilligerswerk
Het kenniscafé op 13 mei is de vierde op rij. De vorige kenniscafés verheugden zich in een grote belangstelling. De kenniscafés hebben als doelstelling informatieuitwisseling, netwerkvorming en signalering en vormen een onderdeel van het project Vitaal Vrijwilligerswerk. Net als de gemeentelijke campagne om organisaties te helpen bij het werven van vrijwilligers. Meer informatie is te vinden op
www.vrijwilligers-gezocht.nl