Simac Techniek NV

Persbericht

Veldhoven, 13 mei 2004

Simac Techniek NV is actief in systeemintegratie en dienstverlening in de ICT (Informatie en Communicatie Technologie) en de IE&A (Industriële Elektronica en Automatisering). Geografisch concentreert Simac zich op de Benelux met een voorzichtige uitbouw in Centraal Europa. Het aandeel Simac noteert aan de effectenbeurs Euronext Amsterdam en is opgenomen in het NextEconomy segment.
De directie van Simac Techniek N.V. maakt bekend dat alle voorstellen welke op de agenda van de op 12 mei 2004 gehouden Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) stonden, door de aandeelhouders zijn goedgekeurd. De belangrijkste hiervan zijn:


- jaarrekening 2003

- bestemming resultaat 2003

- dividendvoorstel 2003

- décharge directie en raad van commissarissen
- statutenwijziging

- machtiging directie uitgifte nieuwe aandelen
- benoeming accountant 2004

Over het kalenderjaar 2003 wordt geen dividend uitgekeerd op de gewone aandelen. Wel zal over het kalenderjaar 2003 het statutair vastgelegde dividend worden uitgekeerd op de cumulatief preferente aandelen ( 510.000,=) en de preferente aandelen ( 30.000,=).

De door te voeren wijzigingen in de statuten zijn deels tekstuele aanpassingen van verouderde passages en aanvullingen ter verduidelijking en deels aanvullingen en wijzigingen naar aanleiding van de code Tabaksblat.

Een belangrijke wijziging betreft de aanpassing dat het statutair vastgestelde dividendpercentage met betrekking tot de cumulatief preferente en gewone preferente aandelen uit de statuten wordt verwijderd. Dit dividend zal in het vervolg ter beschikking staan van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Hierdoor is het vrijwel zeker dat de cumulatief preferente en preferente aandelen ook in de toekomst tot het eigen vermogen kunnen worden gerekend.

De in mei 2003 aangekondigde onderhandelingen met de houders van cumulatief preferente aandelen om af te zien van hun conversierecht naar gewone aandelen hebben niet tot resultaat geleid. Wel hebben twee van deze aandeelhouders onlangs hun totaal 6 cumulatief preferente aandelen verkocht aan Simal Beheer B.V., zodat deze nu alle 34 geplaatste cumulatief preferente aandelen in bezit heeft.

Directie Simac Techniek NV
Veldhoven, 13 mei 2004

Simac Techniek NV pag. 1 van 2 13 mei 2004

Persbericht


Noot voor de redactie (