Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


13 mei 2004


Doetinchem - diefstal fietsen uit kelderbox


Bij bewoners aan de Verzetslaan is in de nacht van 11 op 12 mei ingebroken in de kelderbox. Na het forceren van de deur heeft men twee fietsen, te weten een damesfiets en een mountainbike gestolen.


Zelhem - auto-inbraken

De politie stelt een onderzoek in naar meerdere auto-inbraken die in de nacht van 11 op 12 mei hebben plaats gevonden. De meeste inbraken vonden plaats bij auto's die op de inrit naast de woning stonden. In de loop van de dag deden 6 benadeelden aangifte van diefstal van hun radiocassetterecorder en in één geval werd een navigatiesysteem uit de auto meegenomen. De autokrakers kwamen binnen door of een ruitje te vernielen of het portier te verbuigen waardoor het slot ontgrendeld kon worden. De benadeelden wonden op de Maccabae (2), de Bergstraat, de Zinniastrat, de Papaverstraat en de Jan Steenstraat.
Getuigen worden verzocht contact met de politie op te nemen en de politie doet nogmaals en dringend beroep op autobezitters om geen spullen van waarde in e auto te laten liggen.


Doetinchem - niet verzekerend


Agenten zagen woensdag omstreeks 14.40 uur en auto op de burgemeester van Nispenstraat tegen het verkeer in rijden. Zij gaven de 22- jarige Doetinchemse bestuurder hiervoor een bekeuring en stelden vast, dat zijn auto niet verzekerd was en ook de nodige roestplekken vertoonde. De auto is voor en technisch onderzoek meegenomen naar het politiebureau.


Doetinchem - laffe beroving


Een jongeman op een fiets heeft woensdagmiddag een 85 jarige vrouw van haar handtas beroofd. De vrouw liep met haar rollator op het Jaagpad langs de Oude Ijssel op de hoek met de Lindenlaan toen de jongeman haar passeerde en haar tas uit het mandje van haar rollator greep. De vrouw ging nog achter de jongeman aan, maar deze wist te ontkomen. In de tas zat onder meer een portemonnee met geld. De vrouw was behoorlijk overstuur door het gebeurde. De jongeman droeg een rode jas.


Lichtenvoorde - diefstal auto


Ik dacht, dat het een grapje was verklaarde een 54-jarige man uit Sinderen toen hij bij de politie melding van diefstal van zijn auto deed. Hij had de auto bij een bedrijf op de Nijverheidsweg staan met de sleutel in het contact toen een onbekende man in de auto stapte, deze startte en wegreed. Het gaat om een donker grijze Mercedes Benz, gekentekend HX-XG-38. De man die er met de auto vandoor ging is ongeveer 35/40 jaar, 1.85 lang en heeft donker kort geknipt haar.


Eibergen -diefstal uit woning


Kennelijk is de achterdeur van de woning aan de Eikenlaan niet afgesloten geweest want toen de bewoonster woensdagmiddag rond 17.00 uur thuis kwam bleek zij ongewenst bezoek te hebben gehad. Men mist onder meer sieraden uit de woning.


Doetinchem - aanhouding winkeldieven


De politie kreeg rond 18.00 uur een melding van winkeldiefstal bij een kledingzaak aan de Walstraat en direct daarop een gelijke melding bij een supermarkt aan de Rozengaardseweg. Bij de supermarkt waren een man en vrouw uit Venlo (37 en 45) aangehouden. Een ander koppel zou betrokken zijn bij de diefstallen en deze mensen werden even later op de R-weg aangetroffen. Het gaat om en vrouw en jongen (37 en 18) uit Arnhem. Het viertal is in verzekering gesteld en de politie onderzoekt het geheel.


Winterswijk - softdrugs


Een 25-jarige man uit Bocholt werd gisterenavond gecontroleerd op de Wooldseweg en bleek een zak met 75 gram weed bij zich te hebben. Hij is meegenomen naar het politiebureau en heeft afstand van de softdrugs gedaan. Hij had de drugs kort tevoren in Winterswijk gekocht. Hij krijgt een boete.


Winterswijk - dronken bestuurder aangehouden.

De politie heeft vannacht rond 03.35 uur op de Freule van Dorthstraat een 23-jarige automobilist uit Amersfoort aangehouden, die duidelijk te veel had gedronken. Agenten wilden de bestuurder op de Spoorstraat controleren toen de bestuurder er direct met hoge snelheid vandoor ging. De agenten volgden de auto en bij de Misterweg / Parallelweg ramde de man een verkeersheuvel en kwam met de auto op de stoep terecht. Hier kon hij nog net tussen een lantaarnpaal en een muurtje door, maar een paaltje verderop werd hem noodlottig. Door de aanrijding werd z'n wielophanging beschadigd en was de snelheid eruit. De man wist van geen ophouden maar gaf zich op de FvD-straat eindelijk gewonnen. Hij bleek te hebben gedronken en de ademanalyse op het politiebureau wees 1.6 promille uit.
Zijn rijbewijs is ingevorderd, voor zijn rijgedrag en alcoholgebruik krijgt hij een proces-verbaal en hij kan gaan sparen voor een andere auto.


Dinxperlo - aanrijding met dodelijke afloop.

De politie is op dit moment bezig met een aanrijding op de N 317 waarbij een auto en een vrachtwagen betrokken zijn. De aanrijding is omstreeks 07.50 uur gebeurd en er is één dode te betreuren (de bestuurder van de auto). Gegevens en oorzaak zijn nog niet bekend.


Einde berichten



---- --