Politie Flevoland

Aanhoudingen na ontvoering

Kraggenburg 13-05-2004 - De politie heeft in de afgelopen weken zes mannen en drie vrouwen aangehouden op verdenking van ontvoering en verkrachting van meerdere vrouwen. Twee van de mannen zijn inmiddels in vrijheid gesteld. De leeftijd van de verdachten ligt tussen de 20 en 45 jaar.

De zaak kwam aan het licht toen een 22-jarige ontvoerde vrouw in Kraggenburg uit een loods wist te ontsnappen. Uit het onderzoek bleek dat het slachtoffer een in België wonend meisje is. In Brussel was zij onder valse voorwendselen in een auto gelokt en meegenomen naar Nederland. In de loods in Kraggenburg moest zij allerlei seksuele handelingen ondergaan met mannen en met dieren, waarbij zij werd gefotografeerd. Verder werd zij geschopt, geslagen en ernstig bedreigd.

Uit verder onderzoek bleek, dat de verdachten in april minimaal nog twee Belgische vrouwen hebben ontvoerd. Deze zijn enkele weken vastgehouden in een woning in Almere, maar konden in Den Haag ontsnappen.

Voor het onderzoek is een team van acht rechercheurs opgezet. Er zijn gedurende het onderzoek drie huiszoekingen gedaan. De verdachten, 2 Belgen en 5 Nederlanders, zijn voor nader onderzoek ingesloten. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De loods in Kraggenburg was gehuurd om een bedrijf in te starten. De eigenaar van de loods heeft in het geheel niets met de zaak te maken.

Indien in het onderzoek nieuwe informatie bekend wordt, komt hiervan een aanvullend nieuwsbericht op deze website.