Ingezonden persbericht


Juniper Networks en Polycom demonstreren videoconferentieoplossing met gegarandeerd en dynamisch kwaliteitsniveau

Schiphol-Rijk, 13 mei 2004 - Juniper Networks (Nasdaq: JNPR) en Polycom (Nasdaq: PLCM) demonstreren gezamenlijk videodiensten via breedband tijdens NetWorld+Interop 2004, dat tot en met vandaag plaatsvindt in Las Vegas. De demonstratie onderstreept de naadloze integratie tussen het Juniper Networks SDX-300 Service Deployment System en de videosystemen van Polycom. Hierdoor kan de kwaliteit van de videocall dynamisch verbeterd worden via de routing-platforms van Juniper Networks. De integratie biedt service providers mogelijkheden om nieuwe diensten en leveringsmodellen te kunnen introduceren.

Tijdens NetWorld+Interop demonstreren de beide bedrijven een op webservices gebaseerde functionaliteit waarmee breedband-providers de hoeveelheid bandbreedte en Quality of Service (QoS) automatisch kunnen upgraden op basis van de vereisten voor de videodiensten, de beschikbare netwerk-resources en de wensen van en serviceafspraken met de abonnees. De integratie haalt het uiterste uit de bestaande functionaliteit van de Juniper Networks E-series en het SDX-300 Service Deployment System. Deze functionaliteit omvat onder andere geavanceerde routeringprestaties en dynamisch beheer van belangrijke serviceparameters zoals bandbreedte en QoS.

De demonstratie van de technologie van Juniper Networks en Polycom toont de mogelijkheden om de QoS van prestatiegevoelig verkeer, zoals real-time video, ook in de 'last mile' van een breedbandnetwerk te kunnen garanderen. Netwerkoperators kunnen hierdoor hun aanbod van IP-videodiensten uitbreiden, bijvoorbeeld voor MKB-bedrijven en thuisgebruikers.

Op basis van de V500- en VSX 3000-videosystemen en de Office-infrastructuurcomponenten van Polycom (waaronder de Polycom PathNavigator gatekeeper) en de SDX-300 van Juniper Networks kunnen netwerken zelf automatisch en transparant de toegangscontrole voor videodiensten uitvoeren. Ook kan een netwerk zelf het vereiste QoS-beleid voor de E-series opzetten en uitvoeren, en levert het netwerk een gedetailleerde financiële rapportage voor de videocall. Eindgebruikers van de videodiensten profiteren van verbeterde, betrouwbare videokwaliteit, toegang tot nieuwe mogelijkheden, zoals H.264-videocompressie, en kostenbesparingen. Dit laatste doordat gebruik wordt gemaakt van een schaalbaar IP-netwerk en een nieuw video-calling-systeem, zoals de Polycom V500.

"Polycom werkt samen met service providers in de gehele wereld om video-over-IP-netwerken en andere services te ontwerpen en uit te rollen om service providers te ondersteunen bij het tegengaan van abonneeverloop en het vergroten van de omzet per abonnee", zegt Hans Schwarz, CTO van Polycom. "De geïntegreerde open oplossingen voor Unified Collaborative Communications van Polycom en de IP-serviceplatforms van Juniper Networks bieden klanten en service providers kwalitatieve, kosteneffectieve en eenvoudig te beheren real-time communicatiemogelijkheden."

"Symmetrische real-time video is één van de meest veeleisende communicatieapplicaties. Deze applicatie is gebaat bij de verbeterde kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid van onze Infranet-visie", zegt Pradeep Sindhu, CTO en oprichter van Juniper Networks. "Samen met Polycom, marktleider op het gebied van video-collaboration, helpen we providers bij het ontwikkelen van nieuwe diensten en gebruikerservaringen die binnen het bestaande internet nog niet mogelijk waren."

# # #

Over Polycom
Polycom ontwikkelt en levert kwalitatieve, gebruikersvriendelijke oplossingen voor video, spraak, data en webconferenties. Polycom Office zorgt met interoperabele, geïntegreerde en intuïtieve conferentieoplossingen voor interactieve communicatie op afstand.