Ingezonden persbericht


LIMBURGS DAGBLAD NU OOK DAGELIJKS TOEGANKELIJK VOOR BLINDEN EN SLECHTZIENDEN

Grave, 13 mei 2004

Het Limburgs Dagblad bestaat al enkele jaren in gesproken vorm voor mensen met een leeshandicap. Wekelijks ontvangen mensen die slechtziend, blind of dyslectisch zijn of een andere leeshandicap hebben, per post een CD. Daarop is een selectie ingesproken van het achtergrondnieuws uit de krant van de afgelopen week. Zo kunnen zij toch het regionale dagblad lezen.

Maar voor mensen met een leeshandicap die echt dagelijks het hele Limburgs Dagblad willen lezen is er nu ook nog een andere oplossing. Via het speciale toegankelijke webportaal www.anderslezen.nl kunnen zij sinds deze week nu ook het Limburgs Dagblad in digitale vorm ontvangen. Zes dagen per week komt de hele krant via e-mail bij hen binnen of kan men hem downloaden vanaf de website. Het lezen ervan is mogelijk door een speciaal leesprogramma en een aanpassing aan de pc. Dat laatste kan zijn: lettervergroting op het beeldscherm, synthetische spraak of een brailleleesregel.

Alleen mensen met een leeshandicap kunnen zich bij FNB, de Anders Lezen Bibliotheek die lectuur en informatie toegankelijk maakt, inschrijven als deelnemer voor Anderslezen.nl. Na een gebruikersnaam, wachtwoord en het speciale leesprogramma te hebben gekregen, staat een wereld van informatie voor hen open. Naast het Limburgs Dagblad biedt het webportaal vele regionale en alle landelijke kranten, opinie- en andere bladen, studie- en vaklectuur, folders, brochures, discussieplatforms, clubs en nog veel meer.

Iets voor u of iemand in uw omgeving? Neemt u dan contact op met de FNB via tel. (0486) 486 486 of mail naar info@anderslezen.nl.


---- --