Ingezonden persbericht

Mobiele toepassingen voor de thuiszorg: kansen benut

WOERDEN, 20040429 -- De Landelijke Vereniging voor Thuiszorg en het Mobility Platform organiseren op donderdagmiddag 13 mei 2004 gezamenlijk een bijeenkomst met als thema: "Mobiele toepassingen voor de Thuiszorg: kansen benut!?" De bijeenkomst vindt plaats van 13.30 tot 18.00 uur in Media Plaza in Utrecht. De toegang is gratis. Inschrijving staat in principe alleen open voor leden van de LVT.


De bijeenkomst heeft als doel u te laten zien wat er mogelijk is (en al gebruikt wordt) op het gebied van mobiele toepassingen in de Thuiszorg, zoals registratie, planning en raadpleging van informatie. Door het uitwisselen van ervaringen en het stimuleren van vervolgactiviteiten zal het aantal organisaties dat mobiele toepassingen gebruikt kunnen stijgen. Van deze toepassingen wordt immers verwacht dat ze de productiviteit doen toenemen.
Het biedt u een uitstekende mogelijkheid om u te oriënteren op de mogelijkheden van mobiele toepassingen in uw organisatie. Het is uniek dat u op deze wijze zowel met het brede aanbod, als met de ervaringen en de zienswijze van uw collega's en aanbodpartijen kennis kunt maken.

De sprekers gaan in op kwesties als:
* Wat is het type toepassing: registratie, (uren-)administratie, planning ophalen dan wel zelf plannen, toegang tot dossiers en protocollen, bijzondere toepassingen;
* Waarom is de organisatie overgegaan tot deze oplossing?
* Welke hardware en software is hiervoor in gebruik genomen?
* Met welke partijen is en wordt samengewerkt?
* Hoe bevalt het systeem?
* Welke dingen bleken tegen te vallen en hoe is hiermee omgegaan?
* Welk invoerings- en opleidingsscenario is gevolgd of gaat gevolgd worden?
* Hoe is de reactie van de medewerkers / gebruikers?
* Hoe is de koppeling met de bestaande thuiszorgsoftware verlopen?
* En last but not least: financiële aspecten.

Discussie
Daarna zal in plenair verband gediscussieerd worden over drempels of belemmeringen die u ervaart en kunnen er meer inhoudelijke vragen gesteld en beantwoord worden. Wellicht heeft u een tip voor een collega, of krijgt u inzicht in mogelijkheden waaraan u zelf niet direct gedacht had. Het dient dan ook een open discussie te zijn, waarin naast de voordelen ook onzekerheden of bezwaren naar voren gebracht kunnen worden. Alles wat de sector hiervan leert kan immers bijdragen aan het op verantwoorde manier toepassen van dit soort hulpmiddelen.

Informatiemarkt
Op de Informatiemarkt kunt u in contact treden met deelnemers in het Mobility Platform, die als integrale sector een rol spelen bij de gepresenteerde toepassingen of anderszins betrokken zijn. De logo's van de betreffende bedrijven vindt u op deze site.
U kunt zich volstrekt vrijblijvend, en tegelijkertijd onafhankelijk en intensief, bij laten praten over de mogelijkheden voor uw organisatie en de demonstraties van de systemen meemaken. Het is uniek dat er zoveel toepassingen van vele aanbieders vrij te bekijken zijn.

Programma, 13 mei 2004
13.30-14.00 Ontvangst en registratie - bezoek informatiemarkt.
14.00-14.10 Welkom en inleiding door Bas van den Dungen, directeur LVT.
14.10-14.55 Eerste blok presentaties:
* Mobiel en goed geintegreerd. Door: Paul Hilhorst, IT manager Thuiszorg IJmond.
* Een toekomstvaste keuze voor mobiele communicatie in de thuiszorg. Door: Jaap Veerhoek, Informatie Manager Stichting Thuiszorg Brabant Noord-Oost.
* wordt z.s.m. bekend gemaakt
14.55-15.05 Korte feedback - vragen.
15.05-15.35 Pauze - bezoek informatiemarkt.
15.35-16.20 Tweede blok presentaties:
* Investeren en integreren. Er komt meer thuiszorg in de wijk langs de elektronische snelweg. Door: Chris Onderstal, Sector Manager Verzorging & Verpleging Thuiszorg Gooi en Vechtstreek.
* Van ganzenveer naar mobiel verkeer = altijd ZORG dichtbij.
Door: Margriet van Kuyvenhoven, Manager bedrijfsbureau De Vierstroom.
* wordt z.s.m. bekend gemaakt
16.20-16.50 Interactieve sessie onder leiding van mevrouw Ilona Pullens (Infozorg).
16.50-17.00 Samenvatting en afsluiting door Pieter Spohr, directeur Mobility Platform
17.00-18.00 Netwerkreceptie op de informatiemarkt




Ingezonden persbericht