Gemeente Dordrecht


Persbericht

Nominaties Nationale Evenementenprijzen bekend

De jury van de Nationale Evenementenprijzen heeft de nominaties 2004 bekend gemaakt. Uit een record aantal inzendingen werd dit jaar een selectie gemaakt. Opvallend was de kwaliteit van de inzendingen en het door gemeenten gecoördineerd inzenden van evenementen. Veel gemeenten hadden de evenementenorganisatoren binnen hun stad aangemoedigd om hun evenement onder de aandacht van de jury te brengen. Topscorer is de stad Haarlem die met maar liefst drie evenementen is genomineerd en daarnaast voor het eerst een plek tussen de acht genomineerden voor 'Evenementenstad van het jaar'

Voor het eerst is er dit jaar de categorie 'meest innovatieve evenement'. Deze categorie is in het leven geroepen om evenementen die er uit springen door vernieuwing, originaliteit en durf een extra stimulans te geven.

De Nationale Evenementenprijzen beleven dit jaar hun vierde editie. Voor de categorieën 'leukste stadsevenement' en 'beste regio-evenement' dient te worden ingezonden. De winnaars voor de andere categorieën worden door de jury uitgeroepen ongeacht een inzending. De jury bestaat uit 7 personen die op professionele wijze te maken hebben met de evenementenbranche.

Tijdens de uitreiking in Dordrecht wordt bekend welk evenement de 'Grand Prix' in 2004 krijgt. Deze speciale prijs wordt toegekend aan een evenement met internationale uitstraling en een lange geschiedenis waardoor het evenement tot de juwelen van onze evenementenkalender gerekend mag worden. Vorig jaar werd de Grand Prix toegekend aan het North Sea Jazz Festival.

De prijzen worden uitgereikt op donderdag 13 mei in Dordrecht. Voor inlichtingen: 023 - 5519166

De nominaties:

Leukste stadsevenement:

- Flaeijelfeest Oude en Nieuwe Horne
- Fluisterboot Dordrecht

- Cultureel Festival Virus Eindhoven

Beste regio-evenement:

- Friese ballonfeesten Joure

- Regio Haarlem Cup Haarlem

- Zwarte Cross Festival Halle

Beste stadspromotie-evenement:

- Bevrijdingspop Haarlem

- Delfsail Delfzijl

- Tilburgse Kermis Tilburg

Meest innovatieve evenement:

- Camping Rotterdam Rotterdam

- Kwartiermakersfestival Haarlem

- Sense Rotterdam

Evenementenstad van het jaar:
Genomineerde steden:
Almere, Amsterdam, Den Haag, Dordrecht, Haarlem, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg

Grand Prix:
Wordt bij de uitreiking bekend gemaakt


---- --