Gemeente Tilburg

Datum
7 mei 2004

Tilburg genomineerd als beste evenementenstad van Nederland

Ook kermis genomineerd voor Nationale Evenementenprijzen

Tilburg is met "Tilburg Trakteert" genomineerd als beste evenementenstad van Nederland 2004. Dit heeft de jury van de Nationale Evenementenprijzen bekend gemaakt. De organisatie heeft uit een record aantal inzendingen een selectie gemaakt. Hierbij viel het de jury op dat de kwaliteit van de inzendingen hoog was. Wethouder Hans Janssen (Economie, Evenementen en Toerisme) ziet de nominaties als het resultaat van de "jarenlange inspanningen die zijn gedaan om de evenementen en het toerisme in Tilburg te versterken". "De innovatieve manier waarop we met evenementen in Tilburg omgaan wordt hiermee gehonoreerd", aldus Janssen. "De vele mensen die professioneel of gewoon uit liefhebberij met de Tilburgse evenementen bezig zijn mogen dit als een opsteker zien voor al hun werk."

Genomineerd door de jury
De Nationale Evenementenprijzen beleven dit jaar hun vierde editie. Voor de categorieën 'leukste stadsevenement' en 'beste regio-evenement' dient te worden ingezonden. De winnaars voor de andere categorieën, die waarvoor Tilburg nu is genomineerd, worden door de jury uitgeroepen ongeacht een inzending. De jury bestaat uit 7 personen die op professionele wijze te maken hebben met de evenementenbranche.

Stadspromotie
De jury heeft zelf dus de Tilburgse Kermis genomineerd als beste Stadspromotie Evenement. Tilburg heeft hierbij concurrentie van Bevrijdingspop uit Haarlem en Delfsail uit Delzijl.
In de categorie evenementenstad van het jaar zijn genomineerd: Almere, Amsterdam, Den Haag, Dordrecht, Haarlem, Nijmegen, Rotterdam en Tilburg. Op donderdag 13 mei aanstaande worden de prijzen bekendgemaakt en uitgereikt tijdens het nationaal congres Evenementen Beleid en Belang in Dordrecht.

Met vragen kunt u terecht bij: