Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176

Persbericht                                       
                                                  

Let op: Embargo tot donderdag 13 mei 2004 17.00 uur


Provinciale onderscheiding Hertog Jan voor BMF-directeur Paul van Poppel

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben de directeur van de Brabantse Milieufederatie (BMF), Paul van Poppel, de provinciale onderscheiding Hertog Jan toegekend. De onderscheiding wordt hem uitgereikt door gedeputeerde Lambert Verheijen ter gelegenheid van zijn afscheid als directeur op 13 mei. Van Poppel ontvangt de onderscheiding omdat hij zich binnen Brabant en daarbuiten als directeur van de BMF gedurende twintig jaar op bijzondere inspirerende wijze heeft ingezet voor het belang van de natuur, milieu en landschap.

De BMF is een platform op het gebied van natuur- en milieubescherming in Brabant voor overleg met overheden, organisaties en bedrijven en ter ondersteuning van de aangesloten groeperingen met deskundigheid. Van Poppel is het gezicht van de milieubeweging in Brabant en daarmee een belangrijk gesprekspartner voor de provincie Noord-Brabant.
Hij werkte mee aan de beleidsontwikkeling op het gebied van natuur en milieu, zoals het conveant Strategische Agenda Milieu, Economie en Ruimte in Brabant. Tevens droeg hij in belangrijke mate bij aan het eerste integrale provinciale milieubeleidsplan van Nederland in 1986. Daarnaast had hij een beslissend aandeel in de totstandkoming van de landelijke samenwerking in de milieubeweging.




Provincie Noord-Brabant